Ministar pravosuđa za novog šefa Općinskog suda u Splitu izabrao suca Ivicu Boticu

IVICA Botica, donedavni predsjednik solinskog Općinskog suda, postao je novi šef Općinskog suda u Splitu. Velika je to odgovornost i izazov, jer su se u jedan sud fuzirala čak četiri suda, splitski, solinski, kaštelanski i omiški.

"Čeka nas veliki posao"

Na dužnost Botica stupa početkom rujna, pa ne bi žurio sa izjavama. "Dosta je predmeta, dosta i zaostataka, čeka nas sve skupa veliki posao, koji se, držim, može kvalitetno odraditi" kaže 42-godišnji Botica. Svoj program i plan predstavio je ministru pravosuđa Ivanu Šimonoviću, koji od novih predsjednika sudova traži menadžerske kvalitete.  

Botica je po vokaciji parničar, ali se bavio i kaznenim pravom. Sudačku karijeru je započeo u kninskom Općinskom sudu, a onda je osnovao sud u Solinu. Otada je pod njegovim mandatom riješeno 20 tisuća predmeta. U solinskom sudu je započela s radom i regionalna Pravosudna akademija.

Jedan sud razbacan na sedam lokacija


Općinski sud u Splitu nalazi se na privremenoj adresi u bivšoj vojarni Sveti Križ na Dračevcu, a uredi razbacani na još šest lokacija u Solinu, Kaštelima, Omišu, Visu, Podstrani i Mravincima pokrivaju ogromno područje za koja su zadužena 74 suca. Više ni ne treba, drži novi predsjednik splitskog Općinskog suda. 

Jednog lijepog dana sud bi se konačno trebao vratiti u centar grada, bivšu robnu kuću Forum, koju je Željko Kerum trampio s Ministarstvom pravosuđa za objekt Periska još prije pet godina. Radovi nisu ni započeli, a ne zna se ni kada će.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.