Ministar obrane BiH o Milanoviću: Izjave su mu fijasko, a govori neuravnoteženi

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U MADRIDU je tijekom drugog dana održavanja NATO summita organiziran sastanak ministara obrane zemalja NATO saveza. Na tom sastanku bio je i ministar obrane BiH Sifet Podžić, kao predstavnik jedine države partnera koja je sudjelovala na summitu. 

Tema sastanka bila je Zapadni Balkan te je osobito naglašeno jačanje suradnje zemalja Zapadnog Balkana i NATO-a, kako bi se stvorilo što bolje sigurnosno okruženje.

"Bilo je neprimjereno vezati ulazak Švedske i Finske uz izborni zakon u BiH"

Tijekom obraćanja medijima Podžića su novinari pitali o izjavama hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u vezi s izbornim zakonom u BiH te s blokiranjem ulaska Finske i Švedske u NATO. Ministar obrane BiH smatra da su Milanovićeve izjave fijasko.

"Mislim da su njegovi govori neuravnoteženi i nepotrebni. Ne slažem se s onim što on govori, a ne slaže se ni moj kolega ministar Banožić. Imamo dugu granicu s vašom zemljom i nastojimo održavati bliske prijateljske odnose. Uplitanje koje vidimo je nepotrebno i kontraproduktivno za Hrvatsku i očito je da Milanović sada pokušava izliječiti neke svoje frustracije. Bilo je neprimjereno vezati ulazak Švedske i Finske uz izborni zakon, a to se predsjedniku Hrvatske vratilo kao bumerang. I bilo je potpuno nepotrebno", komentirao je Podžić, prenosi RTL.

"Svi Milanovićevi pokušaji završavaju fijaskom"

Podžić se osvrnuo i na Milanovićeve tvrdnje da je BiH nestabilna i moguće opasna država. Da je to tako, navodi ministar, BiH ne bi bila na korak do punopravnog članstva u NATO-u.

"Valjda bi nam NATO rekao da smo nestabilna zemlja i 'mi na vas ne računamo', a događa se suprotno. Mislim da je predsjednik Milanović mislio ostvariti neke druge stvari preko ovog summita, ali kao što vidite, svi njegovi pokušaji završavaju fijaskom", kazao je ministar obrane BiH.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.