Ministar o portalu za ocjenjivanje uhljeba: Ruga se službenicima, ne sviđa mi se

Foto: FAH

ONO što je TripAdvisor za ljude koji putuju po svijetu, to bi internetska stranica Ocijenime.hr mogla postati za sve one koji putuju od šaltera do šaltera, od vrata do vrata lokalne i državne administracije.

Servis za ocjenjivanje javnih službenika Ocijenime.hr pokrenula je Viktorija Knežević, odvjetnica iz Dubrovnika, nakon što je prije otprilike dvije godine - kao i većina nas - doživjela neugodno iskustvo u susretu s lokalnom službenicom. Službenica je u radno vrijeme telefonom razmjenjivala kuharske recepte dok ju je stranka čekala da završi razgovor.

Projekt je u početnoj fazi i sadrži imena i prezimena službenika gradskih uprava četiriju gradova - Dubrovnika, Zagreba, Varaždina i Rijeke - ali postoji ambicija da se projekt proširi i na ostale lokalne jedinice, kao i na državnu administraciju.

Zaposlenike se može ocjenjivati ocjenama od 1 do 5 (zvjezdicama) te se može ostaviti komentar o njihovom radu. Korisnik servisa službenike može ocjenjivati anonimno ili pod punim imenom. Za korištenje servisa, naravno, potrebno se registrirati, za što je potrebna mail adresa ili Facebook profil.

Ministar nije oduševljen

Dubrovčani su se prvi aktivirali. Nakon odabira grada odabere se gradski odjel i otvore se imena službenika. Tako o jednom pročelniku građanin kaže: "Pun sebe, nema pojma o svom poslu, nema ga na radnom mjestu, tražio sam ga tamo 4 puta..." Ima i pozitivnih komentara, ali prednjače negativni. U Ministarstvu uprave nisu oduševljeni portalom. "Meni se čini da se ovaj portal i ruga s našim službenicima, jer tu netko može i anonimno iznositi neistine. Ne sviđa mi se", rekao je ministar uprave Lovro Kuščević za Dnevnik.hr.

Ministar ističe da na stranicama Ministarstva uprave također građanima nude mogućnost da ocjene rad službenika te da će administraciju popraviti digitalizacija koju razvijaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.