Melania je radila na crno, a Trump danas takve tjera iz Amerike

Foto: Getty Images

MELANIA Trump, supruga američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa koja je u SAD imigrirala iz Slovenije, bila je plaćena za deset manekenskih nastupa prije nego je dobila legalnu dozvolu za rad.

Vijest je objavio Associated Press na temelju uvida u knjigovodstvo modne agencije za koju je Melanija Trump radila, kao i njenog ugovora prema kojem je dobila više od 20 tisuća $ za period od sedam tjedana.

Ovo je otkriće u proturječju s opetovanim izjavama Melanije Trump, kao i njenog supruga, da se revno pridržavala imigracijskog zakona kad je došla raditi u SAD kao manekenka.

Glavno Trumpovo obećanje obračun s ilegalnom imigracijom

S obzirom da je jedna od glavnih tema Trumpove kampanje bila obračun s ilegalnom imigracijom te deportacija onih koju su prekršili migracijske propise, otkriće bi moglo biti vrlo neugodno za republikanskog kandidata.

Prema Trumpovom izbornom stožeru, Melania je došla u SAD 1996. a počela se viđati s Donaldom 1998. Dobila je tzv. Zelenu kartu (dozvolu za stalni boravak) 2001. i postala američki građanin 2006. - godinu dana nakon što se udala za Donalda.

 "Sa zadovoljstvom prilažem pismo svog imigracijskog odvjetnika koje navodi, sa stopostotnom sigurnošću, da sam ispravno prošla kroz imigracijski proces po dolasku u SAD", napisala je Melania na Twitteru u rujnu.

No prema novim informacijama, Trumpova supruga došla je u Ameriku 27. kolovoza 1996. sa posjetiteljskom vizom, s kojom je ilegalno vršiti bilo kakav posao. Unatoč tome, Melania je obavila više poslova za magazin Fitness, robnu kuću Bergdorf Goodman i druge poslodavce.


Sklopila je i ugovor s modnom agencijom Metropolitan International Menagement 4. rujna. Radnu dozvolu dobila je tek 18. listopada.

Kršenje imigracijskih propisa može dovesti do ukidanja državljanstva

Ni Donaldov glasnogovornik ni Melanijin odvjetnik koji je potpisao navedeno pismo nisu željeli odgovarati na pitanja. Odvjetnik Michael Wildes odgovorio je samo da "ovi dokumenti, koji nisu verificirani, ne odgovaraju našem arhivu koji uključuje pečate za putovnicu".

Melanija je još u četvrtak, sudjelujući u Donaldovoj kampanji, na predizbornom skupu u Philadelphiji istakla svoj status legalnog imigranta.

Stručnjaci tvrde da brojni imigranti u SAD-u rade ilegalno s posjetiteljskom vizom, što ih automatski diskvalificira za eventualno stjecanje američkog državljanstva. Laganje tijekom imigracijskog procesa o svojim namjerama i aktivnostima smatra se prevarom. Ako se prevara dokaže, pravne posljedice mogu biti vrlo ozbiljne.

U teoriji, imigracijske službe mogle bi čak ukinuti državljanstvo Melanie Trump. U praksi, takav postupak je rijedak i primjenjuje se uglavnom u slučajevima osumnjičenika za terorizam.

Imigracijski stručnjaci dovode u pitanje i njeno dobivanje Zelene karte 2001. po kategoriji "izvanredne sposobnosti". Radi se o kategoriji primjerenijoj za dobitnike Nobelove nagrade, ne za manekenku bez fakultetske diplome.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.