KORONAVIRUS U SVIJETU

Meksiko ima preko 12 tisuća novih slučajeva, u glavnom gradu trgovine rade kraće

Ilustracija: EPA

U MEKSIKU je zabilježeno 12.057 novih slučajeva zaraze koronavirusom i 685 umrlih, a kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze, vlasti u Mexico Cityju odlučile su skratiti radno vrijeme prodavaonica, koje će se u središtu glavnoga grada odsada zatvarati u 17 sati.

Otkako je počela pandemija u Meksiku je ukupno zaraženo 1.241.436 osoba, a umrlo ih je 113.704.

Vlada upozorava da bi stvaran broj zaraženih mogao biti mnogo veći od broja potvrđenih slučajeva.

Gradonačelnica Mexico Cityja Claudia Sheinbaum rekla je da je u gradu izvanredno stanje, ali za razliku od predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, ona nije odlučila nametnuti stroge restrikcije, nego je pozvala građane da ostaju kod kuće i smanje druženja.

Mexico City i područje oko glavnoga grada epicentar su pandemije u Meksiku, a broj novozaraženih koronavirusom dosegao je rekordnu razinu u proteklim tjednima, dok vlada predviđa da će se situacija nastaviti pogoršavati do siječnja.

U subotu su gradske vlasti izvijestile da će se po novim mjerama za suzbijanje zaraze u povijesnom središtu grada, ali i u drugim poslovnim dijelovima grada, sve prodavaonice koje "nisu neophodne" zatvarati u 17 sati, dok će robne kuće i samoposluge biti zatvorene ponedjeljkom.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.