McDonalds otpustio radnicu jer je u hamburger stavila krišku sira previše!

NIZOZEMSKI je sud ocijenio da je lanac restorana brze prehrane McDonald's pretjerao kada je jednu zaposlenicu optužio za pljačku i dao joj otkaz jer je u hamburger svojeg kolege dodala krišku sira koju nije naplatila, prenosi danas britanski BBC.

McDonald's je reagirao neprimjereno i donio preoštru odluku o otkazu, odlučio je sud u nizozemskoj pokrajini Leeuwarden, objasnivši u presudi kako je pisano upozorenje u ovom slučaju moglo biti posve dovoljno.

Djevojka, čiji se identitet ne navodi, potjerana je iz McDonald'sova restorana u gradu Lemmeru na sjeveru Nizozemske nakon što je u ožujku prošle godine svojem radnom kolegi prodala hamburger uredno ga naplativši, no u sendvič je dodala i krišku sira koju nije naplatila.

Uprava restorana zbog toga joj je uručila otkaz, a u objašnjenju je navedeno kako je time obični hamburger pretvoren u cheeeseburger, što je zaposlenica trebala dodatno zaračunati.

Tim je postupkom, navedeno je u otkazu, zaposlenica prekršila pravilo kuće koje izričito zabranjuje poklanjanje besplatnih sendviča članovima obitelji, prijateljima i kolegama.

No sud je procijenio kako je mjera otkaza bila pretjerana u odnosu na minimalnu materijalnu štetu, te je McDonald'su naredio da otpuštenoj radnici nadoknadi iznos od 4.200 eura na ime neisplaćene plaće za pet mjeseci.

Ova je presuda objavljena samo nekoliko dana nakon što je McDonald's objavio da je, usprkos aktualnoj ekonomskoj krizi, taj lanac restorana brze hrane samo u posljednja tri mjeseca 2009. godine povećao dobit za čak 23 posto.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.