Matea Janković iz Vinkovaca: Zadovoljna sam rezultatima istrage, ali to mi ne može vratiti dijete

Foto: Index

MINISTARSTVO zdravlja utvrdilo je da porod mlade Matee Janković u OB Vinkovci, čije je dijete umrlo, zbog kako sama tvrdi liječničke pogreške, nije vođen sukladno pravilima suvremene porodničke prakse.

"Jednim dijelom se osjećam sretno zbog ishoda cjelokupne situacije, a drugim dijelom sam užasno tužna jer meni moje dijete nitko ne može vratiti", ispričala je Matea za RTL.

"Očekujem da se doktor makne sa svoje pozicije i trajno izgubi svoju licencu. Ja tvrdim da u vinkovačkoj bolnici ima jako puno dobrih doktora i da im ne treba jedan ovakav, zbog kojeg bi mogli izgubiti sav svoj ugled", dodala je Matea koja se nada da će Liječnička komora odraditi svoj posao do kraja.

Njena priča ganula je mnoge, ali brojne žene sa sličnim iskustvima potakla je na akciju.

"Mi osnivamo svoju udrugu koja će se zvati 'Ivano', očekujemo da se više nikome ne dogodi ovo što se dogodilo meni. Javile su mi se mnoge majke sa sličnim iskustvom i nadam se da majke više neće šutjeti. Ja ih molim da istupe i da kažu svoju priču, kakva god ona bila", kaže Matea i dodaje kako ju ova priča neće zaustaviti u želji da postane majka.

"Ja ne odustajem, ja sam borac. Nema šanse da odustanem. Nadam se da ću uspjeti postati majka i ponovno ću ići rađati u vinkovačku bolnicu da pokažem da ondje ima dobrih doktora", kaže Matea.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.