Matanović u završnoj riječi u slučaju Veliki maestro: Uništen sam, psihički i fizički

SUĐENJE u slučaju "veliki maestro" nastavljeno je danas iznošenjem završne riječi Branka Šerića, odvjetnika prvooptuženog Josipa Matanovića, bivšeg potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP).

Osim što je naveo kako video i audio snimke Uskokovog pouzdanika nisu zakonite, jer Matanović nije bio službena osoba, Šerić je kazao kako njegov nije nikakva tzv. velika riba u još većoj antikorupcijskoj kampanji. Dodao je kako je Matanović postupao po principu "ako prođe, prođe" te da je i svojom zaslugom nasjeo pričama Uskokovog pouzdanika Joška Kuzmanića, no da je protuzakonito postupao samo Kuzmanić.

Za Kuzmanića, svojeg kolegu iz fakultetskih dana, Matanović je rekao kako ga je upravo on strpao iza rešetaka u Remetincu, gdje se u pritvoru nalazi posljednje dvije godine te da je zbog toga već i psihički i fizički uništen. Ponovio je kako on nije, u svojih 12 godina rada u Fondu, napravio niti jedno kazneno djelo.

Odvjetnica drugooptuženog Roberta Peše, bivšeg potpredsjednika HFP-a, zatražila je oslobađajuću presudu za njezinog klijenta, s obzirom da je obrana dokazala kako nije počinio kazneno djelo za koje ga se tereti. Sutra će završne riječi iznijeti i obrane preostalih petero optuženih u slučaju.

K.S.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.