Marku Marinoviću ukinuta presuda o zabrani devet godina bavljenja odvjetništvom

"VEĆ DRUGI puta i to zbog proceduralne pogreške Viši disciplinski sud Hrvatske odvjetničke komore, jučer je ukinuo prvostupanjsku presudu kojom je poznatom zadarskom odvjetniku Marku Marinoviću izrečena devetogodišnja zabrana obavljanja odvjetničkog posla te je zatražio ponavljanje sudskog postupka", piše današnje izdanje Novog Lista.

Podsjetimo, disciplinski sud Odvjetničke komore donio je presudu po kojoj je Marinoviću zabranjeno bavljenje odvjetništvom u trajanju od devet godina. Marinovića je zbog odavanja odvjetničke tajne prijavila njegova klijentica Ana Magaš, za koju je, nakon što mu je otkazala punomoć, izjavio kako je obmanjivao javnost i kako ju je prikazivao kao žrtvu iako ona to zapravo nije. Ana Magaš mu je otkazala punomoć nakon što joj je on isporučio račun od pola milijuna kuna kad je ona ipak završila iza rešetaka.

Marinović i dalje ne smije obavljati odvjetnički posao do konačne i pravomoćne odluke Višeg disciplinskog suda HOK-a, a i nakon toga može se žaliti Vrhovnom sudu te naposljetku može podnijeti i ustavnu tužbu.

M.M.
Foto: HRT

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.