Marić se hvali: Žene koje rode sada mogu od poslodavca dobiti 10.000 neoporezivo

MINISTAR financija Zdravko Marić gostovao je u Dnevniku HTV-a gdje je predstavio novu mjeru koja je, kako je kazao, stanoviti doprinos vlade demografskoj obnovi.

"Ja ću u Dnevniku najaviti još jednu mjeru a o kojoj dosad nismo govorili, a vezana je uz Pravilnik o porezu na dohodak. Osobno sam potpisao taj Pravilnik.

To je jedna mjera koja je dodatni doprinos vlade demografskoj obnovi.

Zaposlenici koja rodi njen poslodavac ima mogućnost i pravo isplatiti nagradu za novorođenče. Neoporezivi iznos je sada 3.362 kune. No mi taj iznos, s ovim novim Pravilnikom, dižemo tri puta i iznosi 10.000 kuna", rekao je Marić te dodao kako ta mjera na snagu stupa u četvrtak.

Marić je kazao da se mjera odnosi i na one žene koje će roditi već danas.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.