Marić progovorio o navodnom ukidanju poreznog Uskoka: "Ovako ja vidim buduću organizaciju"

Foto: Hina

MINISTAR financija Zdravko Marić javio se iz Washingtona te komentirao spekulacije o ukidanju poreznog Uskoka.

"Dobio sam nebrojeno poruka iz lijepe naše, kako od novinara tako i općenito od javnosti na tu temu. Neću ulaziti u razloge i analizu tko i zašto je pokrenuo tu temu jer u ovom trenutku nije donesena niti jedna konkretna odluka po pitanju reorganizacije i sistematizacije ministarstva financija pa tako ni spomenute službe. Mogu reći da je moj cilj i interes definitivno da se sve službe koji su u ministarstvu financija, pa i spomenuta služba za sprečavanje poreznih prijevara, porezna uprava, carinska uprava, ured za sprečavanje pranja novca, financijski inspektorat, svi stave u službu aktualnih, da tako kažem izazova i ciljeva koji je pred njih stavila Vlada. Kad kažem aktualnih izazova, to je ovaj segment koji se tiče i određenih poreznih prijevara kroz off shore zone, određene zlouporabe, upadi u sustave kreditnih i financijskih institucija. To su i izazovi modernog doba gdje ove sve službe i posao koji obavljaju moraju biti dignuti na još jednu razinu."

Predložit će Vladi novu organizaciju

"Organizacija i sistematizacija kakvu ću predložiti Vladi će biti na tragu ovoga o čemu govorimo. Potrebno je da se efikasno posloži sustav da međusobno te službe unutar ministarstva financija interaktivno djeluju, da su dobro informatički i ino povezani s ostalim službama i organima kaznenog progona - Uskokom, DORH-om, MUP-om, ali i međunarodnim institucijama. Upravo u tom kontekstu organizacija i sistematizacija kakvu ja vidim je ono gdje se neće proizvoditi nikakvu vrstu dualnosti ili paralelnog sustava upravljanje i organizacije, nego jedinstveni način koji će biti najefikasniji", rekao je Marić.


Planira poteze vezane za porezni Uskok


"Sigurno da da, i tjedni koji dolaze s obzirom na to da je to jedan od segmenata s kojim se bavim sa svojim timom pomoćnika i ostalih ljudi iz mog najužeg kruga jer za sistematizaciju i organizacija cjelokupnog ministarstva financija, razumijem interes javnosti u ovom segmentu, ali ću biti slobodan i s javnosti podijeliti u određenim segmentima sistematizacija ministarstva financija, na koji način i kako vidim da bi taj djelokrug trebao biti najbolje organiziran. Ali za to ćemo se morati još malo strpiti", rekao je Marić u Dnevniku Nove tv.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.