Mali dioničari Jadranske pivovare se protive prodaji od strane Slovenaca i traže pomoć Uskoka

PEDESETAK sadašnjih i bivših radnika jedine dalmatinske pivovare, okupljenih u Udruzi malih dioničara Jadranske pivovare, oštro se protivi odluci Nadzornog odbora Pivovare Laško o mogućoj prodaji te su zatražili od Uskoka i Državnog odvjetništva da se umiješaju u slučaj.

"Ne dopuštamo prodaju jer će se tim potezom pokušati zamesti tragovi malverzacija koji su počinjeni kod prodaje brojne imovine nekadašnje Prerade u sklopu koje je djelovala i Jadranska pivovara. Vrijednost prodane imovine prelazi 70 milijuna eura. Prokurist Marko Sučić najavljuje prodaju pivovare, a da uopće ne znamo tko je mogući kupac. Male dioničare, suvlasnike, Sučić ne obavještava o potezima i to nije korektno. Poduzeli smo radnje kako bi se u slučaj pivovare uključili USKOK i Državno odvjetništvo", rekao je za Slobodnu Dalmaciju predsjednik Udruge malih dioničara Jadranske pivovare Nenad Bulović.

Mali dioničari od slovenskog vlasnika, Pivovare Laško, između ostalog zahtijevaju na uvid sve menadžerske ugovore Jadranske pivovare, uvid u kupoprodajne ugovore prodanih nekretnina, kao i ugovore između pivovare i nekoliko odvjetničkih ureda, jer je, kako navodi Bulović, od trenutka kad su Slovenci kupili Preradu imovina tvrtke neopravdano rasprodana. Prodani su tako Pekara Omiš, Cetina Omiš, hotel Salus u Neumu, Lipek Livno, zgrada Mlina u središtu Splita, poslovni prostori u Marmontovoj ulici te silosi u Vranjicu, koji su prodani za 3,2 milijuna eura, dok je njihova realna vrijednost navodno minimalno 14 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.