Majka napadnutog dječaka u zagrebačkoj školi: Sjeo je na njega i počeo ga daviti

Ilustracija: Željko Lukunić/PIXSELL

U ZAGREBAČKOJ osnovnoj školi Jelkovec učenici jednog razreda već dva dana ne dolaze na nastavu jer su tako odlučili njihovi roditelji nakon incidenta koji se dogodio u srijedu, kada je dječak napao kolegu iz razreda na podu školskog WC-a.

Nakon što je jedan od učenika to vidio, otrčao je učiteljici, koja se od straha zajedno s ostalim učenicima zaključala u učionicu, piše Dnevnik.hr. Majka napadnutog dječaka je u razgovoru za RTL prepričala što se dogodilo.

"Taj dječak sustavno maltretira sve oko sebe, verbalno, fizički..."

"Došlo je dva puta do udaranja šakom u glavu i rušenja na pod, gdje je on sjeo na njega i počeo ga je objema rukama daviti i stezati oko vrata. Nema nikakvih vidljivih vanjskih ozljeda, ali jako je uplašen, ne želi ići u školu sve dok se dječak nalazi u školi, ne osjeća se sigurno... Taj dječak sustavno maltretira, što na verbalnom, što na fizičkom, sve oko sebe", rekla je majka. I tako već, dodala je, posljednje tri godine. Ovo mu nije prvi put.

RTL je razgovarao i s majkom drugog napadnutog dječaka. Ona je rekla: "Dva puta smo bili na Hitnoj. Prvi put ga je potegao za uho gdje mu je napukla hrskavica na uhu, a drugi put mu je glavom lupio u umivaonik. Svakodnevno mu trga knjige, šara knjige, lupa ga po glavi, po leđima, gdje god stigne..."

Predstavnica roditelja OŠ Jelkovec: Njemu treba pomoć, roditelji ga ignoriraju

Škola i nadležne institucije ništa ne poduzimaju. Učenicima su tek poručili da ignoriraju nasilnog kolegu. Riječ je o dječaku s posebnim potrebama koji, kako tvrde sugovornici RTL-a, dolazi iz problematične obitelji.

Evo što je o svemu rekla predstavnica roditelja u jelkovečkoj Osnovnoj školi Anđelka Belinić.

"Djeci je rečeno da šute i trpe jer drugi ne znaju što bi s njim uopće mogli napraviti. Njemu se jednostavno treba pomoći, znači on nema pomoć doma. Roditelji ne rade s njim, očito se dijete ignorira cijelo vrijeme", kazala je Belinić. Ostalim roditeljima je prekipjelo i već dva dana cijeli razred nije na nastavi.

Ravnateljica škole tek je kratko rekla da je pokrenut protokol te da vjeruje da je pronađeno rješenje s kojim će biti zadovoljne sve strane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.