Majka iz SAD-a tjerala djecu da piju urin i jedu izmet, hranila ih jednom tjedno

Screenshot: YouTube/CBS Los Angeles

SEDMERO djece spašeno iz zlostavljačke obitelji u Teksasu ispričalo je kako ih je majka godinama mučila - tukla ih šipkom, tjerala da jedu izmet i piju izbjeljivač.

16-godišnji blizanci, dječak i djevojčica, uspjeli su u utorak pobjeći iz obiteljske kuće u Houstonu u Teksasu i zatražiti pomoć od susjeda. Kada su majka Zaikiya Duncan (40) i njezin dečko Jova Terrell (27) doznali da su djeca uspjela pobjeći, napustili su kuću. No policija ih je ubrzo uhitila. 

UPOZORENJE: SNIMKA JE UZNEMIRUJUĆA, GLEDAJTE JE NA VLASTITU ODGOVORNOST 

 

Blizanci su ispričali da ih je majka vezala lisicama i patentnim zatvaračima. Na fotografijama se vidi kako 16-godišnjaci na tijelu imaju posjekline, modrice te ožiljke na zapešćima i gležnjevima.

 

Dječak je rekao da je pronašao ključ od lisica u majčinoj torbi i sakrio ga u usta, a zatim prije zore pobjegao iz kuće. Ostalo petero Duncanine djece u dobi od sedam do 14 godina preuzela je socijalna služba. Četvero je prevezeno kod rodbine u Louisianu, a peto je ostalo u ustanovi.

Ulijevala im izbjeljivač u grlo

Otac djece Nicholas Menina, fotograf i voditelj u baptističkoj evanđeoskoj crkvi koji živi u Baton Rougeu sa suprugom, rekao je za Daily Mail da ne želi komentirati slučaj.

U optužnici se navode strašni detalji dugogodišnjeg zlostavljanja. 16-godišnji dječak rekao je istražiteljima da mu je majka jednom dala 24 tablete protiv prehlade i alergija kako bi mogao spavati. Preporučena doza je jedna do dvije tablete svakih šest sati, a najviše 12 u 24 sata.

Djeca su također ispričala da im je Duncan ulijevala izbjeljivač u grlo i na genitalije sve dok nisu dobili opekline po koži. Ako su "previše pričali", za kaznu su morali piti sredstva za čišćenje.

Duncan je zabranila djeci da koriste kupaonicu te su morala vršiti nuždu po sebi, nakon čega ih je znala natjerati da piju vlastiti urin i jedu izmet.

Tukla ih kablovima i šipkama

Djeca su također kazala da ih je majka često tukla kablovima i metalnim šipkama. Njezin dečko Terrell često je udarao 16-godišnjaka.

Kada su blizanci u utorak pobjegli, bili su jako neuhranjeni. Kazali su da ih je majka izgladnjivala i hranila samo sendvičima jednom do tri puta tjedno.

Obitelj se ove godine preselila blizu Houstona u ogromnu kuću, koja je prodana krajem srpnja i čija je vrijednost procijenjena između 552.001 i 627.000 dolara. Policija tek treba utvrditi jesu li Duncan i njezin dečko kupili ili unajmili nekretninu.

Kuća ima četiri spavaće sobe, tri kupaonice, dnevni boravak i blagovaonicu, natkrivenu terasu, garažu za dva automobila i pristup bazenu.

Već prije optužena za zlostavljanje djece

Duncan je prije 10 godina već bila optužena za zlostavljanje djece. U školi su primijetili da njeno 5-godišnje dijete ima opekline na stopalima, genitalijama i drugim dijelovima tijela te ga poslali u bolnicu.

Kada je policija došla u dom Zaikiye Duncan, pronašla je 20-mjesečno dijete sa zavezanim rukama i umotano u odjeću. Jedina druga osoba u kući bio je djetetov četverogodišnji brat.

Duncan je tada priznala policiji da je redovito disciplinirala jedno dijete tjerajući ga da sat vremena bude u položaju za sklek, zbog čega su mu oticale ruke. Također ga je prisiljavala da spava na dnu ormara, čija je vrata zablokirala daskama kako ne bi moglo pobjeći i ukrasti hranu iz kuhinje.

Optužena je za okrutno ponašanje prema maloljetnim osobama, ali su joj djeca na kraju vraćena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.