Majka brutalno pretučene tinejdžerice teško optužila zadarsku policiju, evo što oni kažu

Foto: Instagram

HRVATSKA je ostala šokirana fotografijama 18-godišnjakinje pretučene u Zadru. Na njima se vidi da je djevojka cijela u krvi, s brojnim masnicama, podljevima i šavovima ispod oka. 

>> UZNEMIRUJUĆE Kreten brutalno prebio tinejdžerku u Zadru, ona objavila potresne fotografije

>> Ovo je kreten koji je prebio tinejdžerku u Zadru, snimka napada uklonjena s YouTubea

Danas, tjedan dana nakon brutalnog premlaćivanja, njena majka teško optužuje zadarsku policiju.

Prošlu srijedu djevojku je pretukao 31-godišnji Darko Kovačević zvan Daruvarac, poznati zadarski kriminalac protiv kojeg je policija od 2008. godine podnijela niz prekršajnih i kaznenih prijava. Tinejdžerku je u zadarskom kafiću tukao šakama i nogama te joj je, kako govore svjedoci, lupao i glavom o umivaonik u WC-u zadarskog kafića. Slomio joj je kosti lica, nos, razbio zube, djevojka je dobila 20 šavova na licu, šivane usne i modrice na oku.

Zakulisne igre

Policija u svom dnevnom izvješću nije navela kako je 18-godišnjakinja bila premlaćena, a glasnogovornik policije Elis Žodan objasnio je zbog čega to nisu napravili. 

"Javnost nismo izvijestili o događaju jer smo željeli zaštititi žrtvu, odnosno oštećenicu, koja je mlađa punoljetnica. No nakon nekoliko dana na društvenim mrežama su se pojavile fotografije oštećenice koje su završile u medijima", rekao je.

Međutim, majka djevojke je u razgovoru za RTL poručila kako je nikad ništa nije razočaralo kao reakcija zadarske policije. 

"Ja sam policiju nazvala iste noći, ali reakcije nije bilo. Rekli su mi: 'Gospođo, što vam je, mi imamo samo jednu patrolu'. Na informaciju da mi je kći brutalno pretučena od nasilnika u kafiću, oni meni to kažu! Nakon što sam nakon brojnih njihovih propusta obavijestila DORH, tek tad se tema proširila. Dijete mi je krvarilo vani 40 minuta dok nije stigla hitna", ispričala je majka. 

Dodaje kako sumnja da se ne radi samo o sporoj reakciji nego i o zakulisnim igrama. 

"Pojačao je glazbu kako se ne bi čulo da je tuče"

"Darko, čovjek koji je prebio moju kćer, njihov je druker. Nije ovo prvi put da je prebio neko dijete i to se zna, a policija ne poduzima ništa. Sramotno je da se u kafiću zataškavao cijeli slučaj. U kafiću je bio i A.K., dobar prijatelj i kum Darka, koji ga cijelo vrijeme štiti.

Kad je Darkov prijatelj i kum A.K. došao u WC nakon što je moja kći premlaćena u prostoru kafića, on je zatvorio vrata i otišao pojačati glazbu u kafiću kako se ništa ne bi čulo. Nakon toga ju je Darko nastavio mlatiti, a Ante je sve zataškavao. U međuvremenu je A.K. prao krv iz kafića kako bi sve prikrili", kaže majka pretučene tinejdžerke.

Skrivanje snimki

Također, optužila je vlasnika kafića za skrivanje snimki koje su naknadno, na njenu molbu, ipak uklonjene s YouTubea.

"Vlasnik kafića je sakrio snimke, a policija je tek nakon šest dana poslala tehničara da provjeri nadzorne kamere. Je li to normalno?" rekla je. 

Majka prebijene djevojke dodaje kako joj je sad najvažnije sačuvati psihološko zdravlje svoje kćeri koja, kako kaže, "nema problema s time da prizna svoj dio krivnje u cijeloj situaciji". 

"Moja kći je s njima otišla dva ili tri puta na piće, na večer svoje maturalne izašla je s njime u diskoteku, ali brzo je shvatila o kakvom se čovjeku radi. U njegovom društvu je uvijek bilo droge, šmrkao se kokain, to je nešto strašno. I kad se htjela maknuti od njega, on to očito nije najbolje prihvatio", kaže majka tinejdžerke i poručuje kako će sve na vidjelo izaći sutra, kad će se o cijelom slučaju oglasiti i veterani koje je zatražila za pomoć. 

Policija u neposrednoj blizini kafića

Nazvali smo Elisa Žodana, glasnogovornika zadarske policije, i upitali ga za komentar ovih optužbi.

Zanimalo nas je je li istina da je policiji zbilja trebalo dulje od 40 minuta da izađe na teren.

"Ma to su gluposti. Nju je odvezla hitna, a mi smo došli tamo. Ne znam točno vrijeme kad je ophodnja započela. Gledajte, u cijelom Zadru možete s jednog kraja na drugi doći za 10 minuta. Mjesto događaja udaljeno je manje od kilometra od Policijske uprave. Nemoguće je da je prošlo 40 minuta. Pitanje je kad je prijava zaprimljena. Djevojka je mogla sjediti 40 minuta u kafiću i u 41. minuti je mogla biti zaprimljena prijava", rekao nam je.

Što se tiče majčinih navoda o Kovačevićevom doušništvu pri policiji, Žodan je kratko poručio kako je to njeno mišljenje koje on ne može komentirati. 

Glasnogovornik opovrgava optužbe o ikakvom zataškavanju od strane policije. 

"U 22:20 bio je u bijegu, ujutro je uhićen. Kakvo zataškavanje?" rekao nam je Žodan.

Pranje krvi

Potvrdio nam je da je netko prao krv u kafiću, međutim nije htio ulaziti u detalje. 

"Ne želim komentirati. Vidjelo se da se prala krv, ali tragovi krvi se ne mogu oprati", rekao je. 

Na kraju, upitali smo ga da nam komentira navode o skrivanju snimki. 

"Snimke su izuzete, imamo ih. U sklopu istraživanja, izuzet je videonadzor. Zatražili smo ih kad je državni odvjetnik dao nalog", odgovorio je Elis Žodan u razgovoru za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.