Lukašenko: Uhvatili smo ukrajinske teroriste. Tajne službe su ih mjesecima obučavale

Screenshot: Twitter

BJELORUSKI predsjednik Aleksandar Lukašenko je objavio kako su uhvatili "terorista" kojeg su angažirale ukrajinske obavještajne službe i njegove sudionike. Tvrdi kako su oni sudjelovali u pokušaju sabotaže ruskog izviđačkog zrakoplova A-50 u zračnoj bazi Mačulišči, u blizini bjeloruskog glavnog grada Minska, piše bjeloruska državna novinska agencija BelTA.

Bjeloruski čelnik je rekao da je cjelokupna operacija pokrenuta prije više od 6 mjeseci. "Ukrajinska sigurnosna služba SBU i vodstvo CIA-e su razradili operaciju protiv Republike Bjelorusije... Terorist je obučen. Ruski je državljanin s ruskom i ukrajinskom putovnicom", dodao je. 

"Proveo je mjesece trenirajući za operaciju"

"Rođen je u Krivom Rogu, a živio je na Krimu. Ima neke rođake u Austriji i u Kijevu. Ukrajinska obavještajna služba ga je regrutirala vjerojatno 2014. godine. On je IT stručnjak ili netko tko dobro poznaje IT tehnologije. Bio je obučen za izvođenje terorističkih napada", nastavio je Lukašenko. Podsjetio je i na prijašnji diverzantski napad na ruski aerodrom Engels u prosincu prošle godine.

"Teroristički napad na ruske zrakoplove u Engelsu izveden je prije nekoliko mjeseci. Vidjeli smo slike rezultata terorističkog napada. Oštećeni ruski strateški zrakoplov. On (saboter koji je ubačen u Bjelorusiju) nije dobio zadatak za to. Druge skupine, koje su bile pažljivo obučavane zajedno s našim tzv. teroristima na teritoriju Ukrajine, dobile su instrukcije da to izvedu", tvrdi Lukašenko. 

Naglasio je kako su diverzanta obučavali predstavnici SBU-a, pri čemu su koristili najsuvremenije tehnologije. "Ono što smo vidjeli tijekom operacije u Bjelorusiji bilo je nešto zaista nevjerojatno. Korištene su najnaprednije tehnologije. Proveo je mjesece trenirajući za to. Nakon obuke prebačen je (kako kaže KGB) na naš teritorij", zaključio je bjeloruski predsjednik. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.