Lučin: Nema smisla da SDP traži ostavku Karamarka, HDZ-u odgovornost ne znači ništa

SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar policije Šime Lučin kazao je da je jasno da je policija zakazala tijekom jučerašnjeg Pridea u Splitu, ali to ne znači da će najjača oporbena stranka zatražiti smjenu ministra Tomislava Karamarka, jer to "nema smisla".

Karamarkovu ostavku su zatražili organizatori skupa, jer je policija garantirala sigurnost koje, na kraju nije bilo, te bi Karamarko iz moralnih razloga trebao otići. "Nismo razgovarali u SDP-u o pokretanju smjene ministra policije. Mislim da to nema smisla, jer će uskoro izbori, a pokazalo se da je pitanje odgovornosti nedostižan pojam ne samo za Karamarka, nego i za HDZ", kazao je za Index Šime Lučin i dodao kako je ono što se jučer dogodilo bila "vrhunska sramota za Split koji je pokazao da nije dorastao svome imidžu".

Visok stupanj homofobije u Hrvatskoj


Smatra i da se jučer pokazalo da Hrvatska nije dorasla ulasku u EU za što smo potvrdu dobili samo dan prije sramote u Splitu. "Ono što se dogodilo jučer bio je dokaz da u Hrvatskoj još uvijek postoji visoki stupanj homofobije. To možda i ne bi bio toliki problem da se ona nije izražavala na način na koji se izražavala, a to je bila agresija i nasilje", kazao nam je Lučin te ponovio svoj stav da je policija zakazala, loše reagirala i nije bila spremna za ono što se dogodilo.

"Jučer su bila dva skupa. Jedna legalan i prijavljen u kojoj je bilo 200 ljudi i onaj ilegalan u kojem je bilo 10 tisuća ljudi. Ne znam kako se može spontano okupiti 10 tisuća ljudi", rekao nam je Šime Lučin i dodao da je kod policije zakazala i preventiva, jer su trebali pratiti što se događa na društvenim mrežama prije Pridea, a niti pogled prema grafitima koji su ispunili Split ovoga tjedna ne bi im bio na odmet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.