Ljubo Jurčić posjetio Uskok u sklopu raščišćavanja pojedinosti oko afere "Spice"

PREDSJEDNIK Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić posjetio je danas zgradu Uskoka, no kako je potvrdio za Index njegova posjeta nema veze sa ispitivanjima jučer uhićenih osoba povezanih sa poslovanjem te prehrambene kompanije koja se već tjednima nalazi u žiži afere "Spice".

"Bio sam u Uskoku u sklopu redovne suradnje u procesu raščišćavanja pojedinosti oko afere 'Spice', jer je i Nadzornom odboru Podravke i Uskoku u interesu da se stvari što prije raščiste" objasnio je Jurčić.

Govoreći potom o sljedećim potezima oko Podravke Jurčić je rekao kako je za danas zakazana sjednica Nadzornog odbora tvrtke ipak odgođena. Naime, objasnio je Jurčić, Nadzorni odbor na svojoj bi sjednici trebao sazvati skupštinu dioničara Podravke, a u trenutku kada se skupština saziva svi potrebni materijali koji se trebaju staviti na raspolaganje dioničarima moraju biti prikupljeni i upotpunjeni. Kako se to nije dogodilo, odnosno NO zbog tek minulih blagdana nije uspio kompletirati sve potrebne materijale, sjednica NO-a je odgođena dok se materijali ne prikupe.

Uskok je danas nastavio sa ispitivanjem jučer uhićenih osoba u u sklopu operativne akcije "Manager" u kojoj se ispituju pojedinosti vezane za nezakonitosti u poslovanju Podravke. Među 10 osoba uhićenih u ponedjeljak su i Nevio Prlog, kum bivšeg ministra gospodarstva Damira Polančeca i ranije uhićenog bivšeg šefa Podravke Zdravka Šestaka, ujedno i vlasnik tvrtke PNP koja je radila za Podravku, te direktor nabave Podravke Darko Korošec i Ivica Šestak, brat Zdravka Šestaka. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.