Ljigavije ne ide: Vaso na HDZ-ovom skupu tražio djevojku s rakom da Karamarku da krunicu

Screenshot: HDZ/Facebook

HDZ u predizborno vrijeme ne bira oružje pa je tako odlučio simpatije javnosti, nakon što se često fotografiraju s dječicom, pridobiti i na teško oboljeloj djevojci Eni Šarac. Tako ju je na predizbornom skupu u Osijeku glavni tajnik Milijan Brkić Vaso pozvao za govornicu rekavši kako on nije dostojan predati krunicu Tomislavu Karamarku. Zatim ju je dao Eni koja ju je potom predala Karamarku.

Potom je Karamarko Eni poklonio svoju koju, kako tvrdi, stalno nosi u džepu. Krunicu je posvetio papa Ivan Pavao II., a Karamarko ju je poklonio Eni da je prati i da pomoću nje pobijedi rak s kojim se bori već godinama.

Ova hrabra djevojka javnosti je poznata po 13-godišnjoj borbi protiv tumora na mozgu. Iza nje, a i na žalost pred njom je još niz operacija. Za nju su organizirane i humanitarne akcije, a posebnu je pažnju izazvala kad je pozvala sve da novac umjesto za nju prikupljaju za još jednu teško oboljelu djevojčicu, na žalost preminulu Noru Šitum.

"Kad preuzmete kormilo Hrvatske više pažnje i truda posvetite djeci oboljeloj od tumora"

Ena se u govoru najprije zahvalila HDZ-u što je kampanju počeo iz Slavonije i potom ih pozvala da kad preuzmu kormilo Hrvatske više pažnje i truda posvete djeci oboljeloj od tumora i njihovim roditeljima te da zaštite liječnike i medicinsko osoblje i pruže im bolje uvjete rada. Također ih je pozvala da učine sve što mogu da mladi ne odlaze iz Hrvatske.

Enina majka Biserka Šarac u razgovoru za Index rekla je kako HDZ pomaže Eni posljednje dvije godine. "HDZ je u Osijeku pozvao Enu kao počasnu gošću na skupu, a ona je sretna kad god se netko sjeti bolesne djece. Iako je i sama bolesna, uvijek se bori za ostalu bolesnu djecu. Htjela je na skupu obratiti pažnju na njih i na njihov mukotrpan put s bolešću. Da ju je pozvala bilo koja stranka da govori ona bi se odazvala jer želi promicati svijest građana o teškom putu kojeg prolaze mališani oboljeli od tumora kao i njihovi roditelji", rekla je Biserka Šarac.

"Kad sam pokušavala srediti invalidninu zvala sam na sve strane i tad su nam se jedino iz HDZ-a javili da su voljni pomoći. Iz zagrebačke podružnice nam pomažu kod sređivanja termina kod liječnika, a nama roditeljima to izuzetno puno znači. Često nas nazovu i iz osječke mladeži HDZ-a i nikad nisu to radili da bi čula javnost. Nitko ne zna za to da nam oni pomažu i to već dvije godine, a tad nije bila kampanja u tijeku. Enu nije briga tko je što, već samo koliko su spremni pomoći drugima. Mogao nam se javiti bilo tko, a nitko nije osim HDZ-a pa je pristala bez problema", rekla je Enina majka, dodajući kako je sad Ena osjetila dužnost da i njima pomogne i usput obrati pažnju javnosti na bolesnu djecu.

Kako god bilo, itekako je prljavo i nisko, unatoč tome što joj HDZ pomaže, da u predizbornoj kampanji koriste teško oboljelu djevojku koja se godinama mukotrpno bori s bolešću zajedno s roditeljima, a uz sve nastoji pomagati bolesnoj djeci. "Odvratno je koristiti bolesnu djecu za reklamu stranke koja je pljačkala hrvatsku", prvi je komentar ispod videa kojega je HDZ objavio na svom Facebok profilu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.