Likvidacija Simića povezana s likvidacijom dvojice Bojovićevih suradnika?

U SRBIJI policija je u završnoj fazi istrage ubojstava Gorana Marića i Ilije Novovića čija su tijela pronađena krajem travnja 2009. godine u automobilu Land Rover. Naime, policiji su poznati izvršitelji ovog dvostrukog zločina, ali još uvijek čekaju dodatne materijalne dokaze, koji su neophodni za podnošenje kaznene prijave. Srpskoj policiji uvelike su pomogli podaci dobiveni iz Hrvatske koji su u vezi s ubojstvom Cvetka Simića, piše Blic.

"Ta dva zločina su na izvjestan način povezana. Simić je bio kum Luke Bojovića i član njegove kriminalne grupe. Također, i Simić i Bojović su bili bliski i s Goranom Marićem i Ilijom Novovićem. A Bojović i Novović su zajedno uhićeni i osuđeni zbog ilegalnog posjedovanja oružja", kazao je izvor Blica iz MUP-a, koji surađuje s hrvatskom policijom u istrazi ubojstva Simića.

Iako se vjeruje da su ovi zločini povezani, ne isključuje se mogućnost da je Simića ubio suparnički klan, ali ne odbacuje se ni mogućnost da je bio žrtva svoje ekipe jer je navodno surađivao i s osobama iz Hrvatske koje su bliske suparničkoj grupi, čiji je vođa Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam. Jocić je uhićen nekoliko dana nakon što su u Dobanovcima nađena tijela Marića i Novovića, ali ne zbog tog zločina, već zbog sumnje da je organizirao ubojstvo vlasnika Nacionala, Ive Pukanića.

U policiji se nadaju da će razotkrivanje motiva Simićevog ubojstva dovesti do onoga tko je naredio i organizirao njegovo ubojstvo pa se utvrđuju Simićevi posljednji kontakti te ko ga je "namamio" u Hrvatsku.

Podsjetimo, Simić je u pronađen u jarunskom jezeru bez ruku, nogu i glave. Do brze identifikacije Simića dovelo je i to što je njegov DNK bio u bazi hrvatske policije, jer je 25. listopada 2008. godine bio uhićen u Kutini, a kod njega su bile pronađene i tablete Xanaxa, zbog kojih ga je prekršajni sudac kaznio sa 2.000 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.