KORONAVIRUS

Liječnica iz KB Dubrava: Ne želim da vojska vozi konvoje lijesova kao u Italiji

Foto: FAH

VOJSKA je ispred KB Dubrava podignula šatore u pripremi za veći broj bolesnika od koronavirusa. Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je pak da će bolnica vrlo brzo biti spremna da postane primarnim respiratornim centrom, gdje će se primati pacijenti s težim oblicima zaraze koronavirusom.

Zbog cjelokupne situacije anesteziologija iz KB Dubrava dr. Ada Barić Grgurević objavila je post na svom Facebook profilu u kojem apelira na sve da ostanu doma i budu odgovorni. Za Index je rekla da teško proživljava ovo razdoblje i navodi da ljudi ne shvaćaju ozbiljno ovu situaciju te, unatoč upornim apelima struke, i dalje odlaze van.

"Ne želim da kamioni Hrvatske vojske voze konvoje lijesova kao u Bergamu. Želim da Odjel patologije ostane prazan. Zato sam napisala ovaj post, želim da svi ostanu doma i shvate ozbiljnost situacije", kazala je dr. Barić Grgurević za Index.

"Životi kolega se iz temelja mijenjaju"

Njezin post prenosimo u cijelosti.

"Nikad nisam mislila da ću se vezati za zidove, hodnike, operacijske sale, zgradu. Ali jesam. Ovo je bolnica u kojoj sam dobila i završila specijalizaciju, u kojoj sam se izgradila kao liječnik i kao čovjek. Zahvaljujući kolegama i prijateljima, medicinskim sestrama i tehničarima koji su me učili kako biti što bolji liječnik i kako uvijek ostati čovjek. Zahvaljujući kolegama koji su prošli Domovinski rat, vidjeli najgore, no imali i dalje volje i ljubavi podučavati i tjerati me da nikad ne odustajem i da je bolesnik uvijek na prvom mjestu. Zahvaljujući kolegama koji su mi rekli da nema "Ne mogu", ali i da uvijek zovem pomoć koja će doći i jer u našem poslu anesteziologa-intenzivista nema ega.

Uvijek sam se ispravljala da ne govorim "moja bolnica" nego "bolnica u kojoj radim", no od danas pa nadalje će KB Dubrava uvijek biti moja bolnica. U trenutku kada je doslovno rasformirana i spremna za prihvat korona-pozitivnih bolesnika, neke klinike odlaze u neke druge bolnice, životi kolega raznih struka se iz temelja mijenjaju.

Ne želim da se moji kolege u mojoj bolnici razbole. Ne želim da ijedan bolesnik dođe u ove šatore, a kamoli u zgradu bolnice. Ne želim da jedan respirator bude uključen".

"Ostanite doma"

"Želim da odjel patologije ostane prazan i da svi kamioni Hrvatske vojske ostanu na parkingu, ugašeni, ne vozeći konvoje lijesova kao u Bergamu. Među kojima mogu biti i moji kolege, prijatelji, medicinske sestre i tehničari i svo drugo osoblje koje će uvijek staviti vas ispred sebe. Ne zato jer im je to netko rekao ili radi plaće. Nego zato jer imaju najveća srca u kojima nema veće sreće kada bolesnik ozdravi i odšeta iz bolnice.

MOLIM VAS, POMOGNITE DA SVI LIJEČNICI, MEDICINSKE SESTRE I OSTALO ZDRAVSTVENO OSOBLJE OSTANE ZDRAVO DA MOŽE LIJEČITI NAJPOTREBITIJE BOLESNIKE! OSTANITE DOMA!!!

#STAYHOME#OSTANIDOMA#COVID19", napisala je na Facebooku.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.