Lanac brze hrane u Australiji umjesto salate stavlja kupus, izbila ogromna afera

Foto: Shutterstock

AUSTRALSKI premijer reagirao je na Kupusgate, skandal koji je izbio zbog odluke lanca brze hrane KFC da salatu djelomice zamijeni kupusom u svojim sendvičima i tako doskoči galopirajućoj inflaciji koja je u nebo podignula cijenu zelene salate. Premijer Anthony Albanese ocijenio je da je "suluda" odluka KFC-ja da polovicu svoje salate u hamburgerima s piletinom i drugim proizvodima zamijeni kupusom izazvala "nacionalnu krizu".

U zemlji u kojoj inflacija iznosi 5.1 posto, cijena salate porasla je za 300 posto u nekim australskim gradovima zbog nedavnih poplava i globalnog rasta cijena goriva. Samo jedna glavica salate iceberg, koja je nekad stajala 2 australska dolara (10,08 kuna ili 1,34 eura), sada iznosi gotovo 8 dolara (40 kuna ili 5,35 eura) od Sydneyja do Melbournea.

Zbog toga je KFC početkom tjedna objavio da će se odsad njegovi kupci morati zadovoljiti mješavinom kupusa i salate u sendvičima. Ta KFC-jeva odluka izazvala je provalu bijesa na društvenim mrežama.

"Kupus nije isto što i zelena salata. Jednostavno, to nije korektno", objasnio je i sam premijer Albanese za radio KIIS FM iz Sydneyja. "Stavit ću Kupusgate na današnju sjednicu vlade!" najavio je premijer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.