Kusturica: Računovođa koji je HRT-u ukrao 1,5 milijuna kuna od mene je tražio azil!

ARTUR KOSANOVIĆ, računovođa sa HRT-a koji je pobjegao u BiH ravno iz svog ureda na Prisavlju nakon što su revizori otkrili da nema pokriće za milijun i pol kuna na koje je potpisao virmane, navodno je nakon svog bijega nazvao redatelja Emira Kusturicu i od njega zatražio azil u njegovom etno selu Drvengrad!

Odbjegli računovođa tražio azil samo dva dana nakon što je Kusturica izbacio Stankovića

Kusturica je to ispričao u razgovoru za srpski tabloid Kurir, čijem novinaru je kazao da ga je nazvao muškarac koji se predstavio kao Kosanović i zatražio azil. "Nisam imao načina da provjerim je li to stvarno taj Kosanović. Iskreno, neću ni provjeravati jer se ne želim i dalje uključivati u tu priču", rekao je Kusturica i dodao kako ne može biti siguran da ga netko ne pokušava namjerno prevariti s obzirom da je samo dva dana ranije iz Drvengrada potjerao HRT-ovog novinara Aleksandra Stankovića.

Kusturica je, podsjećamo, trebao danas biti gost emisije "Nedjeljom u 2", ali razgovor sa Stankovićem je prekinuo nakon samo dvadesetak minuta, isprovociran pitanjima popularnog voditelja. Stanković je nakon toga ispričao i kako mu je Kusturica ukrao snimljeni materijal, nakon čega je redatelj kontrirao izjavom da je Stanković snimku ostavio jer je odlazio u žurbi, te dodao kako mu ju je on spreman vratiti.

"Ne želim se miješati u njihove interne stvari, ali spreman sam pomoći svim ljudima koji su u stvarnoj nevolji"

"Nisam mogao provjeriti da li netko 'tjera šegu' sa mnom pošto sam Stankovića i ekipu HRT-a zamolio da odu sa Mećavnika. Odmah nakon toga je taj čovjek nazvao i pitao me može li doći u Drvengrad. Odgovorio sam mu da se ja ne želim miješati u njihove interne stvari, ali da sam spreman pomoći svim ljudima koji su u stvarnoj nevolji", kaže Kusturica.

Kosanović je, podsjećamo, revizore na Prisavlju zamolio da pričekaju samo nekoliko minuta da im donese potrebne dokumente, nakon čega je pobjegao iz zgrade i odjurio prema granici s BiH. "Revizorska ekipa je uzbunila nadležne jer je shvatila da nešto nije u redu. Računovođa Kosanović javio se iz Bosne i Hercegovine i poručio da, ako bude krivično gonjen, sigurno za to neće odgovarati sam", prenosi Kurir detalje iz priopćenja HRT-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.