Kuščevićev pomagač: Sve sam radio u dobroj vjeri, ne odustajem od izbora za načelnika

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

SVEMIR Obilinović, šestookrivljeni u slučaju malverzacija s vrijednostima nekretnina i prenamjenama zemljišta, zbog čega se pod istragom našao bivši ministar Lovro Kuščević, kaže kako ne namjerava odustati od kandidature za načelnika općine Nerežišća, piše N1.

Jeste li pročitali optužnicu?

Optužnicu ću pročitati preko vikenda, na miru, do sada nisam uspio.

Dakle, kada su se mijenjale gospodarske građevine u stambene, vi ste postupali u dobroj vjeri?

Apsolutno.

Mijenja li optužnica Vaše planove pred lokalne izbore?

Ne, ne mijenja. Ja sam nezavisni kandidat na ovim izborima i nemam nikakvu namjeru odustajati od kandidature.

Što očekujete od procesa?

Očekujem da ću dokazati svoju nevinost. Jedino to. Čuo sam se, naravno, sa svojim odvjetnikom. Zajedno s njim ćemo pripremiti prigovor na optužnicu u roku koji nam je ostavljen.

Dakle, ova prenamjena gospodarskih građevina i štala u stambene objekte protivno Zakonu se, decidirano tvrdite, nije dogodila?

Ja to ne mogu decidirano tvrditi. Ja znam da je Općinsko vijeće donijelo Odluku, da je ta Odluka, nakon što je stupila na snagu, poslana nadležnim tijelima, Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, Uredu u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Uredu u Supetru. Imamo povratnice od svih njih da su to zaprimili, nitko od njih nije reagirao i ja sam mislio jednostavno da je to tako, ali ja to ne mogu decidirano tvrditi. To možda je tako, možda nije tako, ali nadležna tijela su bila obaviještena o toj Odluci koja je donesena od strane Općinskog vijeća.

Vi ste taj postupak radili u dobroj vjeri i nitko na Vas nije utjecao da radite kriminalno djelo?

Naravno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.