Kuščević tvrdi da nema informacije o potpisima, Vučetić iznio zanimljiv komentar

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

ROK ZA provjeru potpisa za referendum ističe tek 18. listopada, no dio medija objavio je kako niti jedna inicijativa nije skupila dovoljno potpisa.

"Nemam saznanja"

Ministar Lovro Kušćević kasno sinoć rekao je kako nema nikakvih saznanja o tome.

"O ovim spekulacijama nemam nikakvih saznanja i jedino što je za mene mjerodavno jest izvješće Povjerenstva, a ono još uvijek radi na provjeri prikupljenih potpisa za sva tri referendumska pitanja", rekao je Kuščević za Dnevnik.hr.

Dodao je da očekuje da će početkom sljedećeg tjedna dobiti službeni izvještaj Povjerenstva te da će o tome izvijestiti i podnositelje referendumske inicijative i cijelu javnost.

Vučetić: Žene su trebale napisati samo - Eva

Saborski zastupnik Marko Vučetić sinoć je, ali i jutros, komentirao informacije o nedovoljnom broju potpisa.

"Izgleda da su se potpisi za raspisivanje referenduma prikupljali na više nego kreativan način. Najkraće: započeli pozivanjem na Krista, završili s Machiavellijem", napisao je sinoć na Twitteru, dok je jutros na Facebooku napisao:

"Ne znam zašto se ne priznaju kao valjani potpisi žena koje su udajom preuzele suprugovo prezime, a na popisnim listama za raspisivanje referenduma zadržale djevojačko prezime? Sve je to rodna ideologija, trebale su pod ime i prezime napisati samo - Eva!"

"Narod će imati zadnju"

Sinoć je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno informaciju o nedovoljnom broju potpisa komentirao i Hrvoje Zekanović iz HRAST-a koji je kazao: "Ako se gospodin Kuščević usudio osporiti volju građana na ovaj način, niski način, perfidno, ja stvarno nemam riječi. Međutim, narod će imati zadnju. Nije da prijetim, ali narod je uvijek imao svoju zadnju, imat će i ovaj puta."

Grmoja sinoć nije htio napustiti saborsku govornicu

Podsjećamo kako je zbog vijesti o nedovoljnom broju potpisa saborski zastupnik Nikola Grmoja jučer zaposjeo saborsku govornicu.

Grmoja je time protestirao zbog vijesti koja je neslužbeno stigla iz Ministarstva uprave kako nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava.

"Budući da je cijeli proces prebrojavanja potpisa od početka kompromitiran i da je očita namjera ministra Lovre Kuščevića i premijera Andreja Plenkovića da se taj referendum sruši, ja ću iz protesta, budući da su okupirali institucije, okupirati ovu govornicu i ne mislim se maknuti", kazao je Grmoja iskoristivši vrijeme predviđeno za završno izlaganje o zakonu kako bi zaposjeo govornicu. Da stvar bude još bizarnija, sve se odvijalo pred praznom sabornicom u kojoj je bilo svega nekoliko zastupnika.

"Oštru reakciju!"

Pozvao je hrvatski narod na reakciju.

"Ovo zahtijeva oštru reakciju jer očito da se kroz institucije ne može ništa napraviti. Potrebni su nam veliki i masovni prosvjedi protiv ovakve odnarođene vlade predvođene Andrejem Plenkovićem", kazao je Grmoja.

"Ovdje se pokazalo da nije važno tko potpisuje nego tko broji potpise, pokazalo se da je namjera vlade od samog početka srušiti referendum o izmjeni izbornog sustava kojeg su skrojili po svojoj mjeri", dodao je Grmoja i nastavio stajati za govornicom nakon isteka predviđenog vremena za govor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.