Kreće suđenje majci monstrumu koja je ubila trogodišnjeg sina, odvjetnik: "Činjenice će biti iznenađujuće"

Foto: Pixsell/Dusko Marusic

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Puli počelo je suđenje Chiari Rojnić (32), koja je prošle godine u svibnju, a uz pomoć jedne maloljetnice, ubila vlastitog sina Denisa Pašića.

Chiari Rojnić sudi se za teško ubojstvo, a suđenje je zatvoreno za javnost. Odvjetnici optužene Chiare Rojnić, Davor Štorga i Pavle Peršić, uoči početka suđenja su kratko popričali s okupljenim novinarima.

 

Odvjetnik Štorga je, piše Glas Istre, novinarima rekao da će obranu temeljiti na - činjenicama. Na novinarsku zamolbu za pojašnjenjem, Štorga je rekao da će istina biti nešto drugačija nego što se dosad iznosilo u javnosti.

"Činjenice će zasigurno biti iznenađujuće", dodao je Štorga, dodavši još jednom kako je postupak zatvoren za javnost s obzirom na to da je jedna od optuženih mlađa od 18 godina.

Optužen je i 29-godišnji muškarac kojeg se tereti za počinjenje kaznenog djela protiv pravosuđa neprijavljivanjem kaznenog djela.

Chiari Rojnić prijeti kazna do 40 godina zatvora, dok će se njezinoj pomagačici, koja je u trenutku počinjenja ubojstva imala samo 14 godina, suditi prema Zakonu o maloljetnicima, pa joj može biti izrečena mjera smještaja u neku od odgojnih ustanova dok ne napuni 18 godina.


Sina ugušila jastukom na krevetu pa ga ostavila u plićaku


Podsjetimo, Chiara Rojnić tereti se da je 23. svibnja 2017. godine uz pomoć maloljetne pomagačice jastukom ugušila vlastitog trogodišnjeg sina Denisa. Malenom Denisu stavile su jastuk preko lica i držale ga dok nije prestao disati.

Potom su tijelo ubijenog dječaka umotale u deku te ga u kolicima odvezle do mora. Tijelo su ostavile u plićaku da izgleda kao da se utopio.

Chiara Rojnić je šest sati nakon toga pulskoj policiji prijavila nestanak sina, a istražitelji su odmah posumnjali u njezinu priču. Majka monstrum se nedugo nakon toga slomila i priznala što je napravila.

Tijelo dječaka je, prema Chiarinim uputama, pronađeno u moru na predjelu Vallelunge. Nalaz obdukcije pokazao je da je dječak ugušen, odnosno da se nije utopio.
 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.