Kreće call-centar za onkološke pacijente, bit će otvoren dok traje epidemija korone

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

ONKOLOŠKI pacijenti su u posljednje vrijeme izloženi dodatnim problemima, što zbog posebnog režima u bolnicama zbog epidemije koronavirusa, što zbog nestašice lijekova koja je rezultat golemih dugovanja države prema veledrogerijama. 

Ministarstvo zdravstva zbog cijele situacija otvara call-centar za osiguranje zdravstvene zaštite onkološkim pacijentima tijekom trajanja epidemije covida-19 u Hrvatskoj, o čemu je danas donesena službena odluka. 

Call-centar će biti otvoren za pozive od 0 do 24. Između 8 i 16 sati pozivi će se primati izravno, a izvan tog vremena će se evidentirati i bit će odgovoreno u najkraćem mogućem roku, navodi se u odluci Ministarstva. 

"Osobe zadužene za rad u Pozivnom centru će na temelju zaprimljenog poziva kontaktirati koordinatore u bolničkim zdravstvenim ustanovama i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje zadužene za osiguranje potrebe zdravstvene zaštite onkološkim pacijentima", navodi se još u odluci koju potpisuje ministar Vili Beroš.

Također se navodi i da se ovo odnosi i na one pacijente koji su imali dodijeljen termin za liječenje u KB-u Dubrava. 

Ministar Beroš jučer je uputio dopise svim bolnicama u kojima traži od svake bolnice traži da se unutar nje imenuje koordinator za onkološke pacijente koji će s Ministarstvom i HZZO-om pridonositi unapređenju u pružanju zdravstvene usluge onkološkim pacijentima za vrijeme trajanja epidemije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.