Konačna odluka: Crnogorsku autocestu gradi grčko-izraelski konzorcij

CRNOGORSKE vlasti danas su objavile kako će grčko-izraelski konzorcij graditi dvije i pol dionice autoceste Bar-Boljare.

Grci će 68 kilometara autoceste izgraditi za 1,57 milijardi eura, a to je za 25 milijuna eura manja cijena od one koju su prvo ponudili. Crnogorski ministar prometa Andrija Lompar je rekao kako ta cijena nije visoka te dodao kako će cijela autocesta biti izgrađena u roku od četiri godine. Cijena koju će Crnogorci platiti za kilometar autoceste je 25 milijuna eura, piše crnogorski portal analitika. 

Dobivanje poslova gradnje ove autoceste u Hrvatskoj je nazvano "poslom stoljeća" za hrvatski konzorcij Konstruktor-IGH-Tehnika koji je pobijedio na prvom javnom natječaju. Crnogorske vlasti su taj natječaj poništile i raskinule ugovor s hrvatskim konzorcijem u ožujku ove godine jer splitski Konstruktor nije u predviđenom roku dostavio valjana bankovna jamstva.

Koncesijski i financijski ugovori s grčko-izraelskim konzorcijem Aktor-HCH bit će potpisani najkasnije za četiri mjeseca, a tada se očekuje i dogovor o financiranju s financijskim institucijama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.