Kolumbijski predsjednik poručio Trumpu: "Intervencija u Venezueli ne dolazi u obzir"

 
DVA dana nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump zaprijetio da nije isključio vojnu opciju u slučaju krize u Venezueli, predsjednik Kolumbije Juan Manuel Santos dao mu je odlučan odgovor: Ne dolazi u obzir.
 
>>Trump prijeti Venezueli vojnom intervencijom, a potpredsjednik Pence ide lobirati u Latinsku Ameriku
 
Santos je ovu poruku Trumpu poslao preko njegovog potpredsjednika Mikea Pencea, koji je u službenom posjetu Kolumbiji na svom proputovanju kroz Južnu Ameriku, javlja CNN.
 
Santos: "Rekao sam potpredsjedniku Penceu da mogućnost vojne intervencije ne treba ni razmatrati"
 
"Pošto prijatelji moraju govoriti istinu, rekao sam potpredsjedniku Penceu da mogućnost vojne intervencije (u susjednoj Venezueli) ne treba niti razmatrati", kazao je Santos na zajedničkoj press-konferenciji s Penceom.
 
"Latinsko američki kontinent, bilo koja zemlja u Latinskoj Americi, ne bi odobrila nikakvu vrstu vojne intervencije i zato mi kažemo da namjeravamo naći druge mjere, od kojih su neke već u toku, a druge će biti implementirane u skoroj budućnosti", nastavio je kolumbijski predsjednik. 
 
Pence: "SAD neće samo gledati kako se Venezuela raspada"
 
Ovo upozorenje ima još veću težinu jer kolumbijska vlast nije saveznik venezuelanske, koju smatra nedemokratskom. "Ali tranzicija venezuelanskog režima prema demokraciji mora biti mirna tranzicija. Mora, nadajmo se, biti demokratska tranzicija. I mora biti provedena brzo", rekao je Santos.
 
Pence ipak ni nakon ovoga nije izričito isključio vojnu opciju koju je njegov nadređeni sugerirao. "Imamo mnogo opcija za Venezuelu, ali Trump i dalje ostaje uvjeren da, radeći sa svim našim saveznicima diljem Latinske Amerike, možemo postići mirno rješenje", rekao je nakon Santosa i dodao: "U Venezueli vidimo tiraniju koja se odvija pred našim očima. Venezuela kliže u diktaturu i, kao što je predsjednik Trump rekao, SAD neće samo gledati kako se Venezuela raspada."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.