Kolinda kaže da je Radeljić lagao. Pitali smo je hoće li ga tužiti za klevetu

Screenshot: HRT

"ZA MENE je ovaj slučaj zatvoren", naglasila je u više medijskih istupa u posljednja dva dana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović govoreći o aferi smjene njenog dugogodišnjeg savjetnika Mate Radeljića. No, čini se da se ova posljednja u nizu afera s Pantovčaka tek otvara te da je daleko od bilo kakvog zatvaranja. Naime, zanimalo nas je, s obzirom na težinu optužbi Radeljića, koje su u javnom prostoru otvorile i pitanje ostavke Kolinde Grabar-Kitarović, hoće li predsjednica eventualno tužiti zbog klevete. 

Odgovor, naravno, nismo dobili. 

Podsjetimo, Mate Radeljić, smijenjeni savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, objavio je pismo u kojem tvrdi da ga je o smjeni sa savjetničke funkcije obavijestio visokorangirani čovjek u SOA-i u jednoj zagrebačkoj slastičarnici, koji mu je pritom i zaprijetio. Priznanje Radeljića, ako je istinito, implicira zlouporabu sigurnosnih službi te nezakonitosti u radu Ureda predsjednice. Naglasimo da SOA nije demantirala sastanak s Radeljićem, a ni sama predsjednica nije ulazila u previše pojašnjenja o tome da je agent SOA-e navodno priopćio Radeljiću da je bivši. Predsjednica se također nije posebno osvrtala na detalje tog navodnog sastanka u slastičarnici Torte i to. 

Prvo su, podsjetimo, neki mediji, pozivajući se na neslužbene informacije s Pantovčaka, objavili još u petak, odmah nakon izbijanje afere, da predsjednica "žali" jer je Radeljić svojim postupkom "dezavuirao sebe i funkciju koju je obnašao". U subotu, dan nakon Radeljićeva pisma, Ured predsjednice oglasio se i priopćenjem. 

"Ured predsjednice najoštrije odbacuje zlonamjerne tvrdnje da je na bilo koga ikada vršen pritisak bilo izravno ili neizravno da podnese ostavku", stajalo je u priopćenju s Pantovčaka. Nakon tog priopćenja predsjednica je u intervjuu za Večernji list ustvrdila kako od Radeljića nikada nije tražena ostavka, iako su o njegovom odlasku razgovarali više puta. Više je puta naglasila kako je za nju ovaj slučaj - završen. 

  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.