Kod Valpova upucao policajca. Pokušao ubiti još dvije osobe, zaglavio mu pištolj

Ilustracija: Emica Elveđi/Pixsell

JUČER oko podneva u mjestu Šag, nedaleko od Valpova, ranjen je policajac iz Policijske uprave osječko-baranjske. U trenutku pucnjave nije bio u službi, a hitac ga je pogodio u gornji dio ruke.

Policija se jutros oglasila o slučaju.

"Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Belišće i Sektora kriminalističke policije utvrđena je osnovana sumnja da je 64-godišnjak počinio kaznena djela ubojstvo u pokušaju i teško ubojstvo u pokušaju.

U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Šagu jučer je oko 11:20 sati 64-godišnjak iz vatrenog oružja propucao 55-godišnjeg policijskog službenika Policijske postaje Belišće koji se nalazio izvan službe. Potom je  64-godišnjak pokušao vatrenim oružjem usmrtiti i još dvije osobe koje su se nalazile u prostoriji, ali u svojoj namjeri nije uspio zbog zastoja vatrenog oružja. Napadača su svladali napadnuti i zadržali do dolaska policijskih službenika.

Bio je pijan

Osumnjičenom 64-godišnjaku je evidentirana koncentracija od 1.14 promila alkohola u krvi. Ranjeni 55-godišnjak prevezen je u KBC Osijek, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede, dok preostale dvije osobe nisu ozlijeđene.

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske obavili su očevid na mjestu događaja u suradnji sa zamjenicom županijskog državnog odvjetnika.

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku izvršena je pretraga doma u Šagu na dvije adrese, gdje su policijski službenici pronašli 6 komada streljiva koji su oduzeti uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", objavila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.