Policija pretražila kuću Kerumovog nećaka, ponovno pronašla oružje

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

SPLITSKA policija ponovo je pronašla oružje kod Josipa Keruma, nećaka Željka Keruma, kojem se već sudilo zbog arsenala na Čiovu i 15 kilograma marihuane koju je prevozio u automobilu zaustavljenom u Zagrebu. Radi se, kako doznaje Dalmatinski portal, o dva pištolja koji su pronađeni tijekom pretrage kuće u splitskom kvartu Brda. 

Policija je izvijestila kako će protiv Josipa Keruma i 39-godišnjakinje dignuti optužni prijedlog zbog prekršaja Zakona o oružju i kako se kriminalističko istraživanje nastavlja. 

Osuđen i za marihuanu i za arsenal

Josip Kerum je za marihuanu osuđen na godinu dana zatvora, dok je za arsenal na Čiovu osuđen nepravomoćno također na godinu dana, no zatvorska kazna mu je zamijenjena uvjetnom uz obrazloženje da nije nastupila nikakva šteta za društvenu zajednicu. 

U apartmanu na Čiovu nađeno je 11 strojnica, puškomitraljeza i automatskih pušaka, dvije poluautomatske puške, 10 pištolja, dva revolvera, 13.297 komada puščanog i pištoljskog streljiva, topnički projektil i improvizirane eksplozivne naprave s mobitelima kao upaljačima. 

Na suđenju je kazao da se radilo o oružju pokojnog djeda. Skrušeno se pokajao što oružje nije prijavio i legalizirao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.