Ključni svjedok na suđenju Bandiću: "Zapošljavali smo preko veze"

Nije fotografija od danas Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i suoptuženicima u aferi Agram. Svjedočio je Dragutin Kosić, bivši šef Ustanove za upravljanje sportskim objektima Zagrebačkog holdinga i jedan od ključnih svjedoka.

Kosić je ranije priznao krivnju i nagodio se s USKOK-om na uvjetnu kaznu. Danas je potvrdio da je bilo sumnjivih zapošljavanja.

Priznao da je bilo sumnjivih zapošljavanja

Inače, Kosić je od prosinca 2013. do lipnja 2014. bio ravnatelj Ustanove za upravljanje sportskim objektima. Prisjetio se da ga je Slobodan Ljubičić, nekadašnji predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga, tražio da zaposli troje ljudi. Svom zamjeniku rekao je da za njih izrade dokumentaciju, prenosi Telegram.

“Bili su to Vice Gulam, Stjepan Benko i Dijana Muhović“, potvrdio je Kosić.

Gulam je, inače, nećak Slobodana Ljubičića, dok je Stjepan Benko sin Miljenka Benka, tadašnjeg šefa Čistoće. I Ljubičić i Benko optuženi su u ovoj aferi. Kosić je danas na sudu pričao kako je za Stjepana Benka čuo da je bio odličan radnik, a rekao je i da ne zna kako je svoj posao radila Dijana Muhović.

USKOK je u sudnici pokazao dokument, dio iz Kosićevog rokovnika, u kojem uz ime Gulama stoji “Ljubičić”, uz Stjepana Benka “Benko-Čistoća”, a uz Dijanu Muhović “Antunović” (Zdenko, tadašnji tajnik Zagrebačkog sportskog saveza op. a.) "Ljubičić mi je naredio da ih zaposlim, a ova imena uz imena tih novih zaposlenika su označavala ljude s kojima su oni bili na neki način povezani. To sam si notirao u svom rokovniku”, pojasnio je Kosić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.