Klemm za Index: Ne povlačim se iz javnosti. Ako čujem da neki branitelj smrdi, opet ću dati svoje srce

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

JOSIP KLEMM koji je ostao upamćen kao kolovođa šatoraškog prosvjeda u Savskoj, više nije predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Na izborno-izvještajnom saboru Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH u subotu u Zagrebu na tom ga je mjestu zamijenio Zoran Maras, ratni pripadnik specijalne jedinice policije Omege Bjelovar, naslijedivši dosadašnjeg predsjednika Klemma. Marasa su za novog predsjednika izaslanici izabrali jednoglasno, a Klemm se nije kandidirao.

Klemm: Ne povlačim se iz javnosti

Nazvali smo Josipa Klemma da ga pitamo zašto je prepustio mjesto predsjednika Udruge i znači li to da se povlači iz javnosti.

"Bio sam četiri mandata i ja smatram da je uvijek dobro da dođu nove snage. Bio sam preko osam godina na čelu Udruge specijalne policije. Ostvario sam sve ciljeve na čelu udruge. Ne povlačim se iz javnog života. Ostao sam predsjednik Središnjeg odbora, počasni sam predsjednik, sigurno ću nastaviti raditi u udruzi. Dat ću svu podršku novom predsjedniku, to što su meni moji specijalci davali, tako ću i ja njima", rekao je Klemm za Index.

Javnost Klemma najviše pamti kao jednog od kolovođa šatoraškog prosvjeda u Savskoj. Sad već bivši predsjednik Udruge specijalne policije i dalje se njime ponosi.

"SDP nije komunicirao s nama, a sad je super"


"Mi smo dali maksimalnu podršku stopostotnim invalidima. Oni su bili najhrabriji među hrvatskim braniteljima. Mediji su izvještavali po direktivi SDP-a, a u SDP-u su sami rekli da nisu rješavali pitanje Savske, nego da je to bilo njihovo mjesto za dizanje i spuštanje rejtinga. Mogli smo sve brže riješiti, ali tadašnja vlast je smatrala da ne treba", tvrdi Klemm dodajući daje tadašnja vlast preko šatora u Savskoj ostvarivala svoje političke ciljeve, iako se upravo šatorašima predbacivalo da je šator u službi povratka na vlast HDZ-a.

Sadašnjom HDZ-ovom vladom Klemm je mnogo zadovoljniji.

"Sad je super, dobra je komunikacija. Ne želim sad pljuvati po Fredu Matiću, smatram da bi, da je bio stav tadašnje vlade da treba komunicirati, i on tako radio. Ali oni su stavljali branitelje na marginu. Ova vlada to nema, iako možda isto ne provodi neke stvari, isto su spori, ali pokazao se novi zakon, kakav je takav je, barem nešto mijenja. Imamo veću skrb o braniteljima", kaže Klemm za Index.

"Ako čujem da branitelj smrdi, opet ću dati svoje srce"

Pitali smo ga i kako komentira novi naputak da branitelji trebaju imati prednost kod imenovanja ravnatelja škola.


"Ne smijemo mi branitelji dopustiti da se radi razlika je li netko branitelj ili nije. Ne smijemo mi biti povlaštena skupina u društvu. Međutim, nažalost moramo se brinuti i o onim braniteljima koji su bolesni, oboljeli. Sigurno mora i kvaliteta tu biti, a ne samo je li netko branitelj. Ali ja se ljudski zalažem ako je neki otac poginuo, nije u redu da u našem društvu za njegova sina nema posla. Cijeli cijeli državni vrh svih ovih godina se kune u branitelje, ali nitko se ne pita gdje su te njihove supruge, gdje su ta njihova djeca, roditelji. Društvo na taj način mora vratiti braniteljima"; rekao je Klemm.

Na kraju smo ga pitali namjerava li se opet angažirati u nekim prosvjedima, poput onoga u Savskoj.

"Vjerujte mi da ću se kao čovjek, kad opet budem vidio da netko gazi po hrvatskim braniteljima, opet uključiti. I kad god bude netko rekao da hrvatski branitelj smrdi da ću opet sve svoje staviti na raspolaganje. Samo da čujem da neki hrvatski branitelj smrdi, opet ću dati svoje srce", zaključio je Klemm.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.