Karlovčanin Dane Kolić dobio devet godina zatvora zbog ubojstva susjeda

DANE KOLIĆ iz Generalskoga stola osuđen je na devet godina zatvora zbog ubojstva svojeg susjeda Berislava Kolića. Presudi na Županijskom sudu u Karlovcu nisu nazočili članovi obitelji osuđenog jer je prijetila opasnost da će doći do sukoba između dviju obitelji.

Kolić je maksimalna kazna za ovo djelo od 15 godina smanjena na devet jer u muškarci dogovorili sukob. "Berislav je uza se imao ključ za motornu pilu, a Dane pištolj", stoji u objašnjenju presude.

Ubojstvo zbog svađe oko zemljišta

Podsjetimo, u mjestu Erdelj pored Generalskoga Stola, 57-godišnji Dane Kolić je hicem iz pištolja ubio 54-godišnjeg susjeda Berislava Kolića. Ubijeni Berislav je bio umirovljeni časnik Hrvatske vojske, dok je Dane zaposlenik Hrvatskih željeznica.

Pretpostavlja se da je ubojstvo epilog svađe oko zemljišta. Dan prije ubojstva je Berislavu Koliću dosuđena kazna u iznosu od 1.000 kuna na prekršajnom sudu. Dane Kolić ga je prijavio jer je navodno vatra koju je zapalio štetila njegovim borovima.

Pucnjava se dogodila u vrtu obiteljske kuće Dane Kolića. Bero je ustrijeljen pred suprugom Mirom i sinom Daliborom, a supruga je uvjerena da je Dane bio alkoholiziran. Ranjeni Bero preminuo je na putu prema bolnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.