Karlovačka pivovara ponovno pod prismotrom: "Ne ispuštamo pivo u kanalizaciju!"

ZBOG PRIJAVE anonimnih građana u kojoj stoji kako Karlovačka pivovara  u kanalizacijski sustav ispušta staro pivo, tvornički krug posjetili su inspektori Zavoda za javno zdravstvo i policija.

Radnici Vodovoda i kanalizacije pregledavaju sustav te uzimaju uzorke. Iz pivovare tvrde kako se jučer nije izlijevala piva u kanalizacijski sustav te da se proizvodnja uredno nastavlja. Policija je dobila anonimnu prijavu te su oni pozvali sve ostale službe da obave svoj posao. Navodno je prijava stigla od zelenih aktivista koji djeluju na području Karlovca.

Prije dvije godine uz potok blizu Karlovačke pivovare umro je Zdravko Martinović

Udruga Eko-pan dobila je tu dojavu od građana pa ju je nakon toga proslijedila policiji. Prije nekoliko dana potok Grabica je dobio bijelu boju zbog čega su stanovnici alarmirali javnost, no analize su pokazale kako se tu nije bilo onečišćenja.

Prije dvije godine zbog propusta u Pivovari zbog kojih je pet direktora i optuženo na sudu, umro je Zdravko Martinović. Nalaz Zavoda za sudsku medicinu pokazao je kako je on umro od posljedica gušenja 21. ožujka 2007. godine dok je šetao svog psa uz potok kraj Karlovačke pivovare.

"Ne ispuštamo pivo u potok"

Iz Karlovačke pivovari kažu kako je tvrdnja mještana da "pivovara ispušta pivo u kanalizaciju apsolutno netočna".

"Razloga za brigu nema obzirom da pivovara ne izlijeva pivo u kanalizaciju već ga zbrinjava u potpunosti u skladu sa zakonima i propisima zaštite okoliša.  Riječ je zapravo o čišćenju i pranju cisterni, što je redovna, legalna i uobičajena aktivnost. Naši su stručnjaci surađivali s inspektorima koji su posjetili pivovaru i preliminarne analize na licu mjesta nisu pokazale bilo kakve neregularnost", navela je Ljudmila Bratko Gašpić, rukovoditeljica korporativnih komunikacija

I.Kri.
Foto: Danijel Tuškan/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.