AFERA MERCEDES

Kamo je i zašto nestao Mercedes iz dvorišta Gabrijele Žalac?

Foto: Pixsell/Luka Stanzl

“Dabogda imao, a ne smio pokazati”, takva je kletva sustigla Gabrijelu Žalac i njenu obitelj. Još ni svi susjedi nisu stigli vidjeti novi automobil, a skupocjeni je Mercedes već netragom nestao iz njihovog dvorišta.

Nije ga, vjerujemo, nitko ukrao, baš kao što ga ministrici regionalnog razvoja i europskih fondova nitko nije podmetnuo. Automobil je jednostavno sklonjen i skriven od pogleda. 

Hvalila se fotografijama

Mercedes E-klase ne može se više vidjeti ni pred ministričinom obiteljskom kućom, ni pred automehaničarskom radionicom njenog supruga koji ga je stalno vozio, ni pred obiteljskom kućom njenih roditelja. Od statusnog simbola kojim se Gabrijela Žalac hvalila na stranačkim sastancima, kao što se novopečeni roditelji hvale slikama djece, postao je neugodni podsjetnik na aferu. 

Sve je čisto, a auta više nema

Istu onu aferu, za koju ministrica tvrdi da ne postoji i da je cijela priča potpuno čista. Podsjetimo, Gabrijela Žalac tvrdi da je automobil unajmila njena majka i da mjesečno najam plaća malo više od 900 eura. Prije toga je tvrdila da automobil pripada njenoj majci, što bi značilo da ga je već kupila, pa je promijenila priču i rekla da ga njeni roditelji tek namjeravaju kupiti, a i to možda. Dotad plaćaju tih 900 eura za automobil koji im zapravo ne treba jer već imaju dovoljan, što privatni, što službeni, vozni park. 

>> Majka ministrice Žalac ima 15.000 kn plaće i službeni auto. Što će joj Mercedes?

Skriva se nepošteno zarađeno

Ako zaista vjerujemo ministrici da je u priči sve čisto i da automobil nije, daleko bilo, svojevrsni odgođeni dar šibenskog tajkuna Josipa Stojanovića Jollyja ili, još dalje bilo, mito za dobivanje poslova, onda nema baš nikakvog razloga da ministrica, njen suprug i roditelji skrivaju automobil.

Ono što je pošteno zarađeno, nema razloga skrivati. A ono što nije? E, to se mora skrivati kao u kletvi na početku teksta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.