KAMIONI PUNI EKSPLOZIVA Sirijski migrant u Njemačkoj planirao napad puno gori od onog u Berlinu

Foto: FaH

SIRIJSKI migrant koji je u Njemačku stigao prije dvije godine uhićen je jer je tražio financiranje od Islamske države kako bi izveo novi smrtonosan napad kamionom, objavio je u ponedjeljak ured njemačkog državnog tužitelja.

Sirijac je uhićen dva tjedna nakon što je se Tunižanin Anis Amri kamionom zabio u ljude okupljene na božićnom sajmu u Berlinu, te ubio njih 12.

Tužitelj u Saarbrueckenu, gradu na zapadu njemačke, danas je novinarima rekao kako je 38-godišnji Sirijac priveden u subotu, te kako je u subotu izdan i služben nalog za uhićenje pod sumnjom da je pokušao prikupiti 180 tisuća eura kako bi organizirao novi, još smrtonosniji teroristički napad.

U kamione želio ukrcati tonu eksploziva?!


Christoph Rebmann, njemački tužitelj, rekao je kako je Sirijac, kojem nije objavljeno ime, osumnjičen jer je tražio novac od Islamske države kako bi kupio kamione i u svaki od njih ukrcao 400-500 kilograma.

“Svojim je mobilnim telefonom preko osobe u Siriji tražio 180,000 eura kako bi nabavio vozila, napunio ih eksplozivom a potom se njima zabio u gomilu”, rekao je Rebmann.

Sirijac je priznao kontakt s operativcima Islamske države, piše Reuters, ali je zanijekao planiranje napada.

“Rekao je da je tražio novac od Islamske države kako bi pomogao svojoj obitelji u Siriji”, rekao je Rebmann.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.