Objavljena snimka prve reakcije Elona Muska na povijesno lansiranje: "Holy flying fuck!"

Screenshot: National Geographic

U TRENUCIMA povijesnog lansiranja rakete Falcon Heavy kamere National Geographica bile su uz Elona Muska te su zabilježile njegovu reakciju na taj povijesni trenutak.

>> VIDEO Tesla Elona Muska leti svemirom, pogledajte kako to izgleda


>> Pogledajte povijesni trenutak, zajedničko slijetanje dviju manjih raketa


Podsjetimo, Muskova tvrtka SpaceX je prije nekoliko dana fascinirala svijet uspješnim lansiranjem trenutno najsnažnije rakete na svijetu, Falcon Heavy. Iako je Musk procjenjivao uspjeh lansiranja na oko 50%, sve je prošlo u najboljem redu, a Muskova prva reakcija na uspješno lansiranje odlično prikazuje njegovu iznenađenost i oduševljenje.


Naime, dokumentaristička ekipa National Geographica u trenutku lansiranja bila je u kontroli leta zajedno s Elonom Muskom, osnivačem SpaceX-a i Tesla Motorsa.

"Holy flying fuck (prijevod nepotreban, op.a.), ta stvar je poletjela!" rekao je uzbuđeni Musk gledajući lansiranje rakete Falcon Heavy. Potom je sa svojim suradnicima istrčao iz centra kontrole leta i uperio pogled prema nebu.

"Gledajte ovo! Ovo je nadrealno!" povikao je Musk.

Podsjetimo, osnivač SpaceX-a je prije lansiranja izrazio popriličnu skepsu prema uspjehu misije, pa njegovo oduševljenje, pa i iznenađenje, ne bi trebalo nikoga čuditi.



Lansiranje rakete Falcon Heavy povijesno je iz više razloga - radi se o trenutno najmoćnijoj raketi na svijetu, a ogroman uspjeh je i simultano slijetanje dvije potisne rakete na predviđena mjesta samo nekoliko minuta nakon lansiranja. Naime, spašavanje potisnih raketa trebalo bi drastično smanjiti letove u svemir i, prema Muskovim planovima, u perspektivi omogućiti znatno jeftinije svemirske letove - kako letove koji bi prevozili putnike iz jednog grada u drugi, tako i letove na Mjesec odnosno Mars.

"Moguće je ostvariti lude ideje. Kad vidim lansiranje rakete, pomislim na tisuće stvari koje su mogle poći krivo, ali nisu", rekao je Musk nakon povijesnog lansiranja rakete Falcon Heavy.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.