Kakvu bi kaznu mogao dobiti vozač koji je naletio na ljude u Buzinu?

Foto: CROPIX

SUDSKI vještak Goran Husinec komentirao je za Index kakvu kaznu bi mogao dobiti 23-godišnji vozač Mercedesa koji je sinoć naletio na ljude tijekom neprijavljenog car meeta na parkiralištu Supernove u Buzinu.

U nesreći je ozlijeđeno pet osoba kojima je pružena liječnička pomoć u različitim zdravstvenim ustanovama u Zagrebu. Ozlijeđeno je dvoje putnika iz auta u koji se zabio i troje ljudi iz publike.

 

"U prometnoj nesreći teško su ozlijeđene tri osobe - pješaci, 35-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, 32-godišnjakinja kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava i 21-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice. U nesreći su lakše ozlijeđeni 22-godišnjak i 22-godišnjakinja koji su se nalazili u vozilu na koje je naletio osobni automobil marke Mercedes", objavila je policija.

Za što bi vozač mogao biti optužen?

Pitali smo Husinca za što bi 23-godišnji vozač mogao biti optužen i kakvu bi kaznu mogao dobiti. Sudski vještak kaže da će veliku ulogu u tome igrati je li vozač već prije bio kažnjavan i za što.

 

"Bitno je pitanje ima li on dosje i piše li u njemu da je vozio velikom brzinom, preko ograničenja, pod zabranom, bez vozačke itd. Može biti optužen za izazivanje prometne nesreće iz nehaja. Vidjet ćemo hoće li se u obzir uzimati obijesna vožnja...

Također, gledat će se i to hoće li netko od ozlijeđenih preminuti ili će završiti s teškim tjelesnim povredama. Ako ne bude mrtvih i ako vozač prije nije bio kažnjavan, mogao bi se izvući s uvjetnom kaznom.

U slučaju da netko od ozlijeđenih umre i ako je vozač već kažnjavan, onda bi mogao dobiti zatvorsku kaznu do sedam godina. Sve ovisi o tome je li kažnjavan, kakve su kazne i hoće li ozlijeđeni preživjeti. Oni koji su prije kažnjavani dobivaju puno veće kazne", rekao je Husinec za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.