Junak koji je zaustavio pokolj: "Vikao je `Kurvo, nećeš živjeti!`, a onda je uslijedio prvi rafal"

Screenshot: Facebook

"VIKNUO je 'Kurvo, nećeš živjeti!', a onda je uslijedio prvi rafal", ovako počinje svoju priču o sinoćnjem masovnom ubojstvu u Žitištu Isidor Sučević, jedan od heroja koji je skočio na Sinišu Zlatića i oteo mu pušku te tako spriječio još veći broj žrtava.

Prema njegovim riječima, došao je sinoć u kafić kao ispomoć najboljem prijatelju koji je ujedno i gazda lokala. A kako kaže, Sinišu zna od ranije.

"Prišao mi je, rukovali smo se. Poslije nekog vremena se vratio. Izgledalo je kao da plaši ljude kada je krenuo pucati. U početku ljudi nisu ni vrištali, ni padali. Ne mogu vam opisati tu scenu", rekao je i dalje vidno potreseni Isidor za Blic.

"On je stao između frižidera i drveta i počeo pucati. Ubio mi je dvojicu prijatelja. Meni su pokojni Stevan Jojić i Vladimir Mijatović prijatelji od djetinjstva", dodaje.

"Ubojica je stao pored mene a ja sam ga, poslije prvog rafala, koliko god sam mogao rukom povukao i on je ispustio pušku. Ne znam je li ispucao sav rafal do kraja, ali nakon što je ispustio pušku, okrenuo se i počeo bježati", prepričava sinoćnju scenu iz kafića u kojem se dogodio masakr.

"Scene poslije toga vam ne mogu opisati. To se ne može ispričati. Nisam spavao uopće, a tek kada sam došao kući jutros u pet, shvatio sam što sam učinio", kaže ovaj junak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.