Josipović požurio Bajića: Istraživali Božu Vukušića 10 godina, a optužnicu digli za 24 sata!

DIGNUTA je optužnica protiv Bože Vukušića, tajnika počasnog Bleiburškog voda, kojeg terete da je 1991. godine kao djelatnik SZUP-a oteo Blagoja Zelića, šefa SDB-a i njegovog operativca Petra Gudelja.

Pravo i politika, Bajića Josipović uči posao

Djeluje nevjerojatno, ali Vukušića su za ovo kazneno djelo istraživali više od 10 godina da bi Županijsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu za manje od 24 sata?! Slučajnost? Nikako.

Nedavno je, naime, postupak protiv Vukušića spominjao predsjednik Ivo Josipović. Istaknuo je kako nije primjereno da Sabor bude pokrovitelj komemoracije žrtvama Bleiburga, koju organizira osoba osuđena za ubojstvo i osumnjičena za otmicu. Mislio je, dakako, na Vukušića, koji je 1983. godine osuđen u Njemačkoj za ubojstvo.

Bajić je promptno reagirao. Istražna sutkinja Ljiljana Stipišić u ponedjeljak je napravila posljednju radnju te poslala spis na Državno odvjetništvo. Tužiteljica Marina Matušan optužnicu je brže-bolje u rekordnom roku spustila natrag na Županijski sud. 

U istrazi svjedočila krema hrvatskih špijuna

Razloga za žurbu svakako ima, jer dogodine nastupa apsolutna zastara. Vukušić tvrdi da nije počinio djelo, njegov odvjetnik Vinko Ljubičić svakako će uložiti prigovor na optužnicu. Bit će to više-manje stvar akademske naravi, jer je teško očekivati da sud dovrši svoj posao prije nego što nastupi zastara.

Tijekom istrage pred sutkinjom Stipišić izredala se krema hrvatskih špijuna, Josip Perković, Joža Manolić, Vinko Sindičić...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.