Josipović poručio Jeremiću: Milošević je glavni krivac za sve zločine

HRVATSKI predsjednik Ivo Josipović, na jučerašnju izjavu ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Jeremića da je "Srbija također ohrabrena što je u parlamentu BiH Josipović izrazio duboko žaljenje zbog toga što je politika koju je vodila Hrvatska pod Tuđmanom ondje izazvala ljudske patnje i podjele", odgovorio je da je "glavni krivac za sve zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije Slobodan Milošević". Josipović je kazao da u parlamentu BiH nije spominjao osobe već je upozorio da su politike pogriješile u BiH.

"Mislim da je to svima jasno i ta moja izjava, koja nije bila mjerenje krivnje, bila je poticaj da se prestane nadmetati u prošlosti, da se nadmećemo u sadašnjosti i u budućnosti tko će više pridonijeti miru i - posebno kada je riječ o Bosni i Hercegovini - ustroju BiH kao funkcionalne države jednakopravnih naroda", kazao je Josipović.

"Vladama je bolje da se bave otvorenim pitanjima nego da licitiraju tko je što rekao"

Josipović je dodao da je njegov istup bio skup dobrih želja toj državi i poticaj otvaranju pozicije hrvatskog naroda u BiH da u nadolazećim ustavnim promjenama postigne svoju jednakopravnost.

"Moja politika, počevši od tog govora, ali i prije, a bit će i ubuduće, jest i poziv svim vladama u regiji da se manje nadmeću u prošlosti te da rješavaju probleme ljudi", kazao je Josipović. Hrvatski predsjednik je na kraju poručio vladama da se bave rješavanjem otvorenih pitanja, a da se manje licitira tko je što rekao i kako je izgledala neslavna prošlost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.