JOŠ JEDNA PRIČA IZ UHLJEBISTANA HDZ-ov direktor uhljebio pola obitelji

Foto: Komunalno Zapresic/HDZ

ŽELJKO Majcen je direktor gradske komunalne tvrtke Zaprešić d.o.o. Ujedno je i direktor gradske tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o.

Majcen također obnaša i dužnost rizničara lokalnog HDZ-a.

Željko Majcen, osim što ravna gradskim firmama i brine se o stranačkim financijama, također uhljebljuje svoju nevjestu i nećaka na respektabilne funkcije u javnom poduzeću.

Direktorova nevjesta

Počnimo s nevjestom.

Petra Majcen je u braku sa sinom Željka Majcena, a zaposlena je na mjestu referenta plana, analize i statistike u tvrtki Zaprešić d.o.o. Od 1. veljače 2009. godine, Petra Majcen obavlja poslove internog revizora.

Jednostavnije rečeno, direktorova nevjesta kontrolira novac javne tvrtke.

Petra Majcen, djevojački Bodakoš, zaposlena je u poduzeću Zaprešić d.o.o. od 3. prosinca 2007. godine.

Kako su nam odgovorili iz Komunalnog, pri njenom zaposlenju proveden je natječaj te je objavljen u Biltenu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 21. studenog 2007. godine.

U odgovoru Indexu, iz poduzeća navode kako je Petra 27. rujna 2014. godine sklopila brak sa sinom direktora Željka Majcena.

"Napominjemo da prema izjavi gđe Petre Majcen, ista se u trenutku zaposlenja te narednih nekoliko godina nije nalazila u vezi sa sadašnjim suprugom", piše u odgovoru Komunalnog Indexu.

Sukob interesa?

Posljednje četiri godine, ne ulazeći u razdoblje veze prije toga, supruga direktorovog sina kontrolira protok financija u javnom poduzeću.

Ovo je njena izjava u kojoj tvrdi kako njenim zaposlenjem ne postoji sukob interesa.



Direktorov nećak

Prijeđimo sad na nećaka.

Na službenim stranicama Komunalnog Zaprešić d.o.o. stoji kako Goran Žabić radi kao voditelj službe za gospodarenjem otpadom.



Nećak poslovođa

Međutim, u odgovoru Indexu, iz Komunalnog kažu kako je Majcenov nećak zaposlen na mjestu "poslovođe u radnoj jedinici izgradnja".

Nećak, doduše, radi nešto kraće od nevjeste. Zaposlen je 17. lipnja 2010. godine.

Kako navode u odgovoru Indexu, i za Gorana Žabića je proveden natječaj, a oglas je objavljen 4. lipnja 2010. godine u biltenu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Goran Žabić ima srednju stručnu spremu građevinskog tehničara. Zanimalo nas je i kolika je nećakova mjesečna plaća, ali, nažalost, nećakova plaća je poslovna tajna.

Kakav otac, takav sin

Nakon nevjeste i nećaka, idemo sad o direktorovom drugom sinu, Marku Majcenu. Podsjetimo, Index je već pisao o snalažljivim Majcenima.

Objavili smo članak o zgodnoj simbiozi ovog HDZ-ovca i Alena Prelca, lokalnog SDP-ovog načelnika općine Brdovec.

>> LIJEPA PRIČA IZ UHLJEBISTANA HDZ-ovac i SDP-ovac jedan drugom zaposlili sinove, vi ih plaćate

Sin HDZ-ova direktora komunalnog poduzeća u Zaprešiću zaposlen je u susjednoj općini Brdovec, istoj onoj kojom upravlja SDP-ov načelnik Alen Prelec. Zaposlen je, ironično, na poziciji direktora komunalnog poduzeća u Brdovcu.

S druge strane, sin SDP-ova načelnika općine Brdovec zaposlen je u komunalnom poduzeću Zaprešić d.o.o., istom onom kojim upravlja HDZ-ov direktor Željko Majcen.

Nakon Indexovog članka, Majcen junior dao je otkaz na mjestu direktora Komunalnog Gospodarstva Brdovec.

Međutim, bivši direktor nije ostao dugo nezaposlen. Marko Majcen i dalje radi u općini Brdovec, samo što je sad zaposlen kao viši stručni suradnik za legalizaciju objekata.



Pokušaj nabave limuzine

Prijeđimo sad na oca.

Majcen senior nedavno je putem javnog natječaja pokušao nabaviti luksuznu limuzinu vrijednu 340 tisuća kuna. Zahtijevao je metalik sivog dizelaša od najmanje 190 KS.

Automobil HDZ-ova rizničara trebao je biti nakrcan dodatnom opremom, kao što je trozonska klima, parking senzori naprijed i natrag, sjedalo s memorijom, sklopivi stolići na naslonima prednjih sjedala, radio sa zaslonom osjetljivim na dodir, kamerom za vožnju unatrag te mogućnošću otvaranja i zatvaranja prtljažnika pokretom noge.

Nakon pisanja medija, povukao je natječaj jer nije stigla nijedna ponuda.

>> HDZ-ov šef gradske firme odustao od kupovine limuzine od 340.000 kuna

Apartmani Majcen

Željko Majcen, kad ne sjedi u direktorskoj fotelji, sa strane zarađuje iznajmljujući apartmane u Sabunikama, turističkom mjestu nedaleko od Zadra.

Majcen reklamira svoje apartmane na službenim stranicama Turističke zajednice općine Privlaka. Ako želite rezervirati smještaj u apartmanima Majcen, trebate se javiti na službeni email Komunalnog poduzeća Zaprešić d.o.o.



Sudjelujte u akciji Indexa "IZBACI UHLJEBA"

Ukoliko znate za primjere uhljebljivanja u državnim tvrtkama i institucijama, prijavite nam ih na uhljebi@index.hr. Anonimnost zajamčena.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.