Jezerinac: Za Crkvu je neprihvatljivo da roditelji dolaze do djece pod svaku cijenu!

"NE MOŽEMO prihvatiti način da se dođe do djeteta pod svaku cijenu pa čak i uništavanjem trovanjem drugih zametaka, jer ako želimo izgraditi Hrvatsku, ona mora biti izgrađena na sigurnim temeljima", poručio je danas s vojnog hodočašća iz Marije Bistrice mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij. Štoviše, pozivajući se na riječi kardinala Alojzija Stepinca, Jezerinac je spomenuo jaku Hrvatsku u kojoj su "valjana djeca".

Vojno hodočašće o Milinovićevom zakonu

Naime, na vojnom hodočašću Jezerinac se obrušio na Zakon o umjetnoj oplodnji koji je za Crkvu potpuno neprihvatljiv! Kako je naglasio danas u svojoj propovijedi za Crkvu je dijete čovjek i to "od začeća".



"On je čovjek u pravom smislu riječi i nikakav drugi zakon ne slaže se s Božjom voljom", naglasio je Jezerinac propovijedajući s oltara pred velikim brojnim predstavnicima ministarstva obrane RH i ministarstva unutarnjih poslova RH, hrvatskih povijesnih postrojbi i Hrvatske vatrogasne zajednice, kao i pred pedesetak djelatnika Ministarstva obrane BiH i pripadnika oružanih snaga BiH koji se tradicionalno pridružuju hodočašću.

Sebični roditelji

Također Jezerinac je našao priliku i da osudi sebične roditelje, odnosno one obitelji koje mogu imati djecu, a ne žele ih imati.


"Mnoga djeca žive u obitelji kao samotnjaci, jer nemaju braće i sestara. Statistike potvrđuju da se brakovi bez djece češće raspadaju. To pitanje pokreće i druga brojna pitanja kao što su kršćansko vrednovanje braka i obitelji, poštovanje sakramenta ženidbe, odgoj mladih, posebno njegovanje moralnih vrijednosti u našem društvu", rekao je danas nadahnuto Jezerinac zabrinuto se pitajući tko će, na osnovu statistika o manjem broju rođenih urediti hrvatski mirovinski sustav.

Valjana hrvatska djeca

"Nikakva umjetna oplodnja ne može ni približno riješiti ovaj problem. Kuća ne može biti stabilna, ako nije postavljena na sigurne temelje jednoga naroda i čovječanstva, jer „jake i sretne Hrvatske nema bez jakih, fizičkih i moralno zdravih zadovoljnih hrvatskih obitelji, a njih neće biti bez čestitih i zdravih pojedinaca i bez zdrave i valjane djece", rekao je Jezerinac spominjući se riječi kardinala Alojzija Stepinca.

Prije propovijedi okupljenima su se obratili izaslanik ministra obrane državni tajnik Željko Goršić i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko no oni nisu ništa govorili o umjetnoj oplodnji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.