Jeftiniji sprovodi u Zagrebu koštaju 15.000 kuna. Najavljeno smanjenje cijena

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

PROSJEČNE cijene ukopa, ispraćaja i kremacija smanjit će se od 15. veljače u prosjeku za 20 posto, odnosno od 600 do 800 kuna po ispraćaju, kako bi se smanjila financijska opterećenja obiteljima preminulih, izvijestila je zagrebačka Gradska uprava.

Podsjetimo, Večernji list objavio je kako je usred pandemije došlo do povećanja cijena sprovoda i ukopa te da je sada u jeftinijoj varijanti potrebno i 15.000 kuna za zagrebački pokop.

Nove cijene vrijedit će do daljnjeg, stoji u priopćenju Gradske uprave nakon sastanka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića s predstavnicima Udruge pogrebnika predvođenima predsjednikom udruge Ratkom Medencem.

"Cijene se nisu mijenjale 12 godina"

Na sastanku se raspravila problematika poslovnih odnosa članova Udruge pogrebnika i Gradskih groblja te cjenika usluga Gradskih groblja koji je trenutno na snazi.

Cijene komunalnih usluga Gradskih groblja prije posljednje korekcije u rujnu 2019. nisu se mijenjale više od 12 godina te je postojala poslovna opravdanost korekcije cijena u smislu financijske održivosti komunalne usluge.

Ipak, imajući u vidu trenutnu nepovoljnu ekonomsku situaciju izazvanu pandemijom bolesti covid-19, a i razornim potresima u 2020., pristupilo se ponovnoj korekciji cijena komunalnih usluga Gradskih groblja, stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.