Jedna srednja škola u Varaždinu svojim učenicama osigurala je besplatne uloške

Screenshot: Google maps

PO UZORU na slične inicijative u svijetu, nažalost još ne i kod nas, varaždinska Strojarska i prometna škola osigurala je besplatne higijenske uloške i tampone svojim učenicama.

"Nitko ne bi trebao brinuti oko pitanja kako nabaviti tampone za sljedeću menstruaciju", vodili su se u školi citatom škotske zastupnice Monice Lennon te odlučili olakšati nabavu higijenskih potrepština svojim učenicama.

Inicijativu je pokrenula ravnateljica Snježana Klarić.

"Nedavno objavljeni rezultati istraživanja o menstrualnom siromaštvu u Hrvatskoj su pokazali da si gotovo svaka deseta žena ne može priuštiti higijenske potrepštine, dok ih trećina žena zbog financija nema dovoljno ili ih ne može kupiti. Ti rezultati su me neugodno iznenadili pa sam odlučila nešto poduzeti", rekla je ravnateljica za srednja.hr u proljeće ove godine.

Podsjetimo, jučer je u saboru bila rasprava o smanjenju poreza na higijenske uloške i tampone, a HDZ-ova zastupnica Anita Pocrnić Radošević izjavila je, između ostalog: "Ne menstruiraju žene otkako je HDZ-a i vlade Andreja Plenkovića." Dodala je i da je protiv prijedloga o smanjenju poreza na to "jer bi potom mogli tražiti i uloške s mirisom lavande i ruže". 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.