KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Jedna novooboljela osoba u Ličko-senjskoj županiji, slučaj otkriven u Novalji

Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U LIČKO-SENJSKOJ županiji novi slučaj koronavirusa otkriven je u Novalji, a prema informaciji epidemiološke službe, riječ je o kolegi prije zaražene osobe koji radi u ambulanti.

Epidemiolog Dinko Puntarić rekao je za Hinu kako ne može reći da je situacija potpuno pod kontrolom, ali da će to riješiti jer epidemiološka obrada traje.

"Riječ je o kombinaciji turističke ambulante i ambulante za hitnu medicinu u koju je ušao virus. Za sada su pozitivna dvojica kolega s posla. U samoizolaciji su tri liječnika, jedan tehničar i nekoliko vozača, sve mladi ljudi. Nije potpuno jasno jesu li se zarazili na poslu ili privatno, ali mi ćemo to zaustaviti", rekao je Puntarić.

Epidemiolog kaže da su problem mladi

U Ličko-senjskoj županiji, dodao je, uvjerljivo je najmanje koronavirusom zaraženih ljudi od početka pandemije - ukupno 32, s jednom umrlom osobom, a razlog je što se radi o rijetko naseljenom području s puno starijeg stanovništva koje se zna čuvati.

Problem su, istaknuo je Puntarić, mladi koji se ne znaju čuvati i potrebno je puno opreza da se zaraza ne bi proširila.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.