JE LI POŽAR KOD ZADRA PODMETNUT? Šef vatrogasaca: "Našli smo sumnjive ampule s papirićima"

Foto: Hina

NEKOLIKO požara praktički istodobno buknulo je na zadarskom području. Požari nisu rijetkost u ovo doba godine, a njihovo širenje posljednjih dana pospješuje i bura koja puše prilično velikom snagom. No, vatrogasci sumnjaju da bi ovi požari mogli biti podmetnuti.

Naime, tijekom gašenja požara u Turnju, vatrogasci su pronašli neobične ampule koje izazivaju sumnju.

"Našli smo jedan primjerak staklene ampule u kojoj je nekakav papirić, i nekakav kao fosforni nastavak. Dali smo to u policijsku u Biograd, tako da će vjerojatno istraga pokazati o čemu se radi", izjavio je za HRT Darko Banić, zapovjednik JVP-a Biograd.

Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadar u razgovoru za Hinu rekao je kako nije još vidio nikakve ampule. Ali to je bilo prije nekoliko sati.

"Ne mogu vam ništa reći o tome jer nisam vidio navodne ampule, nemam nikakvih saznanja o njima".

Sličan odgovor dobiven je i u Policijskoj upravi zadarskoj, gdje je zamjenica glasnogovornika Nikolina Bačić kazala kako policija ne može potvrditi postojanje i pronalazak ampula. "Nismo dobili nikakvu dojavu, nitko nam se još od vatrogasaca nije obratio", dodala je.

Šoša je napomenuo da je u nedjelju navečer između 20 i 22 sata izbilo 10 do 15 požara na benkovačkom području, pa ljudi opravdano sumnjaju u podmetanje. "Imamo dosta vojske, dolaze kolege iz drugih županija, štitit ćemo ljude, ali ovdje je još uvijek situacija daleko od lokaliziranja požara", rekao je Šoša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.