Jadranka, gledaj i uči: Cvirnovu majicu "Vlada me jebe svaki dan" kupio slovenski političar!

MAJICA koja je privukla pažnju cijele Hrvatske, ali i velikog broja drugih zemalja osigurala je 4.200 kuna Udruzi za promicanje humanih vrijednosti Svjetlo života. Nekima vulgaran natpis "Ne trebam seks, Vlada me jebe svaki dan", iskorišten je u humanitarne svrhe. Majica je sačuvana za buduća vremena, a misija "opomene da sloboda misli nikad i nikako ne smije biti ugrožena", koju joj je namijenio bivši vlasnik Ivan Cvirn, ostvarena.
 

Sličnu ideju humanitarne pomoći onima koji nemaju ima i pobjednik u nadmetanju - novi vlasnik majice, diplomirani inženjer elektrotehnike i slovenski političar Nedeljko Dabić. Naime, jasno je istaknuo da se za sudjelovanje u humanitarnoj aukciji odlučio prvenstveno jer "on osobno ima dovoljno, te je odlučio dio tog iznosa dati onima koji najviše trebaju".
 
Njegovo korisničko ime "50 je već kot 100" ujedno je i slogan njegove političke kampanje te sugerira kako ne treba biti bahat i pohlepan, nego dati onima koji najviše trebaju. Dakle, poduzetnicima bi trebalo biti dosta 50 posto dobiti, dok bi ostatak prepustili radnicima koji su im pomogli u njegovu stvaranju. Nedeljko Dabić je nezavisni kandidat za Europski Parlament na listi Kršćanskih socijalista Slovenije (KSS), no ovaj privatan čin ne želi dovoditi u vezu sa hrvatsko-slovenskim odnosima. Novčana pomoć udruzi za njega ne predstavlja nikakvu provokaciju.
 
Političar Dabić, iako trenutačno na godišnjem odmoru, izrazio je želju da idući tjedan dođe u Zagreb na primopredaju majice, koja će, kako je obećano na aukcije.hr, biti uokvirena da je se sačuva za buduće generacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.